Kutya-fitoterápia

Marton Zsófia vagyok, agrármérnökként végeztem Gödöllőn. A diplomamunkámat 2004-ben a takarmányozási tanszéken "Gyógynövények felhasználása a lovak takarmányozásában" címmel jelesre védtem. 2005-ben írtam meg a Lóherba- Gyógynövények lovaknak című könyvemet,  2007-ben pedig az Aromaterápia lovaknak címűt.  Számos előadást tartottam állatorvosoknak, állatorvostan hallgatóknak és lótartóknak, és írtam cikksorozatokat, hogy népszerűsítsem a lovak fitoterápiás (gyógynövényes) kezelését Magyarországon.

2012. óta nagy intenzitással vetettem bele magam a hagyományos kínai állatorvoslás, azon belül is a kínai fitoterápia rejtelmeibe. Nagy rajongója vagyok ennek a filozófiának, mert számos haldokló állatot tudtam visszahozni az életbe az 5 elem tan és a meridiánok ismeretével. Energetikai fitoterápiának is lehetne nevezni, amikor a (nyugati) gyógynövényeket energiaminőségük és az egyes meridiánokra kifejtett hatásuk miatt válogatom a receptbe. Nagyon hatékony módszernek tartom.

Mióta az eszemet tudom, volt kutyám. Kutyák gyógynövényes kezelésével 2013-ban kezdtem intenzívebben foglalkozni.

Mélységesen hiszek a gyógynövények és a természet erejében, ugyanakkor azt vallom, hogy lelki szinten kezdődik minden betegség. Kutyáknál pedig nagyon igaz, hogy az állatok szeretett gazdájuk bajából vesznek át, és gazdájuk lelki baja először a kutyán jelenik meg testi tünetek formájában. Akinek tehát beteg a kutyája, azt javaslom, a Fitocavallo gyógynövények természetes hatóanyagaival támogassa meg az állat szervezetét, de közben kutassa saját magában a lelki problémákat, és saját testét is gyógyítsa gyógynövényekkel, ásványokkal és bio-információval! Ebben az Energy vezető tanácsadójaként tudok segítséget nyújtani a kétlábú betegeknek.

A www.fitocavallo.hu oldalon minden lényeges információ megtalálható a kutyáknak és lovaknak készült gyógynövényes receptekről. Az itt folyó ingyenes tanácsadáshoz egy speciális, általam összeállított energetikai kérdőívet használunk, és segéd-tanácsadóm, Moravecz Dóra segítségével ajánlunk megfelelő gyógynövényreceptet, valamint adunk tartásra, etetésre vonatkozó javaslatokat az érdeklődőknek.

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Zamat étkezde

Zamat étkezde

Nagyvillám étterem

Nagyvillám étterem

AGIP Benzinkút

AGIP Benzinkút

Vizslamentés

Vizslamentés

Rólunk

Tapasztalatból tudjuk, hogy nem olyan egyszerű kutyával bizonyos helyekre bejutni, nyaralást, vacsorát tervezni, szórakozni elmenni.

Megmutatjuk, hogy hol ehetsz, ihatsz, szórakozhatsz, pihenhetsz, strandolhatsz kutyáddal, legyen akár kis- vagy nagytermetű a Kedvenced! Kutyabarát, állatbarát szállások, éttermek, kávézók, cukrászdák. Nemcsak a pihenéshez, szórakozáshoz adunk tippeket, hanem hasznos információkat szolgáltatunk kutyád ápolásával, gyógyításával, táplálásával kapcsolatosan is. 
 

 

Médiapartnerek