Kutya-fitoterápia

Marton Zsófia vagyok, agrármérnökként végeztem Gödöllőn. A diplomamunkámat 2004-ben a takarmányozási tanszéken "Gyógynövények felhasználása a lovak takarmányozásában" címmel jelesre védtem. 2005-ben írtam meg a Lóherba- Gyógynövények lovaknak című könyvemet,  2007-ben pedig az Aromaterápia lovaknak címűt.  Számos előadást tartottam állatorvosoknak, állatorvostan hallgatóknak és lótartóknak, és írtam cikksorozatokat, hogy népszerűsítsem a lovak fitoterápiás (gyógynövényes) kezelését Magyarországon.

2012. óta nagy intenzitással vetettem bele magam a hagyományos kínai állatorvoslás, azon belül is a kínai fitoterápia rejtelmeibe. Nagy rajongója vagyok ennek a filozófiának, mert számos haldokló állatot tudtam visszahozni az életbe az 5 elem tan és a meridiánok ismeretével. Energetikai fitoterápiának is lehetne nevezni, amikor a (nyugati) gyógynövényeket energiaminőségük és az egyes meridiánokra kifejtett hatásuk miatt válogatom a receptbe. Nagyon hatékony módszernek tartom.

Mióta az eszemet tudom, volt kutyám. Kutyák gyógynövényes kezelésével 2013-ban kezdtem intenzívebben foglalkozni.

Mélységesen hiszek a gyógynövények és a természet erejében, ugyanakkor azt vallom, hogy lelki szinten kezdődik minden betegség. Kutyáknál pedig nagyon igaz, hogy az állatok szeretett gazdájuk bajából vesznek át, és gazdájuk lelki baja először a kutyán jelenik meg testi tünetek formájában. Akinek tehát beteg a kutyája, azt javaslom, a Fitocavallo gyógynövények természetes hatóanyagaival támogassa meg az állat szervezetét, de közben kutassa saját magában a lelki problémákat, és saját testét is gyógyítsa gyógynövényekkel, ásványokkal és bio-információval! Ebben az Energy vezető tanácsadójaként tudok segítséget nyújtani a kétlábú betegeknek.

A www.fitocavallo.hu oldalon minden lényeges információ megtalálható a kutyáknak és lovaknak készült gyógynövényes receptekről. Az itt folyó ingyenes tanácsadáshoz egy speciális, általam összeállított energetikai kérdőívet használunk, és segéd-tanácsadóm, Moravecz Dóra segítségével ajánlunk megfelelő gyógynövényreceptet, valamint adunk tartásra, etetésre vonatkozó javaslatokat az érdeklődőknek.

Moravecz Dórának hívnak, jelenleg a Fitocavallo kutyás receptjeinek népszerűsítése a fő feladatom. Ehhez kapcsolódóan fordítok szakcikkeket, és olyan írásokat, melyek külföldi oldalakon jelentek meg, és céljuk a kutyatulajdonosok felvilágosítása állat-egészségügyi témákban. Mivel angolul, németül és oroszul is jól olvasok, írok, ezért csak a leghitelesebb anyagokkal foglalkozunk.

1990-ben születtem Nyíregyházán. Főiskolai tanulmányaimat is itt végeztem, orosz szakos bölcsészként diplomáztam, majd rögtön ezután elvégeztem egy állatorvosi szakasszisztens képzést Nyíregyháza egyik legnevesebb Állatgyógyászati Centrumában.

Az állatok iránti szenvedélyem nagyon régóta megvan, minden vágyam, hogy segíthessek nekik, gyógyíthassam őket. Főként a természetesség híve vagyok mindenben, így a gyógyítás terén is ez áll közel hozzám.

Érdeklődési köröm kifejezetten a kutyák irányába vitt el, azon belül is az etológia, viselkedéstan érdekel a legjobban, szeretem az ezzel a témával kapcsolatos könyveket. Szeretném egyre jobban kiterjeszteni tudásomat, hogy minél többet segíthessek az állatoknak és gazdáiknak.

Ideálisnak tartanám, ha minden állattulajdonos először szakállatorvos segítségét venné igénybe, és csak ezután fordulna az alternatív gyógymódok, köztük a gyógynövények felé. Mi, a Fitocavallo honlapon arról próbáljuk meggyőzni a kutyásokat, hogy a gyógynövények nagyon hatékonyak lehetnek, ha helyesen alkalmazzák őket.

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Kormorán étterem

Kormorán étterem

Hotel Honti Visegrád

Hotel Honti Visegrád

Konyha

Konyha

Dunyha vendéglő

Dunyha vendéglő

Rólunk

Tapasztalatból tudjuk, hogy nem olyan egyszerű kutyával bizonyos helyekre bejutni, nyaralást, vacsorát tervezni, szórakozni elmenni.

Megmutatjuk, hogy hol ehetsz, ihatsz, szórakozhatsz, pihenhetsz, strandolhatsz kutyáddal, legyen akár kis- vagy nagytermetű a Kedvenced! Kutyabarát, állatbarát szállások, éttermek, kávézók, cukrászdák. Nemcsak a pihenéshez, szórakozáshoz adunk tippeket, hanem hasznos információkat szolgáltatunk kutyád ápolásával, gyógyításával, táplálásával kapcsolatosan is. Oldalunk részére a médiafigyelést az Expertis Kft. végzi.
 

 

Médiapartnerek