Saját KB bal
Saját KB jobb

Tükörképével hadakozó eb az internet új sztárja

Több tízezer megtekintésen van már túl az a videó, amelyben egy édes, Tucker nevű négylábú összetűzésbe keveredik…nos… saját magával.

 

Az interneten rendszeresen olyan képsorokba lehet botlani, amelyek kutyusaink legbolondosabb pillanatait örökítik meg. Ebbe a kategóriába sorolható a Tuckerről készült mosolyra fakasztó videó is. A nagytestű eb, felfedezvén az „ellenséges betolakodót”, megugatja saját magát, és láthatóan közelebbről is szemügyre szeretné venni vélt vetélytársát, akivel egy fehér rongydarabért küzd.

Nem tudván, hogy a veszély nem valós, Tucker még az orrát is a tükörhöz koppintja, és értetlenül áll a tény előtt, hogy valamilyen akadályba ütközött, és nem tud „átjutni” a mágikus felületen. Pedig egyértelmű, ő készen áll megvédeni a tulajdonát.

A gazdi vicces angol nyelvű feliratozása (emberi nyelvre fordítva a kutyus reakcióit) csak tetőzi a látottakat, de a nyelv ismeretére nincs szükség a videó élvezéséhez. Ha csak egy videót nézel meg ma, akkor ez legyen az. Jobb kedved lesz tőle, ezt garantáljuk!

Mielőtt kattintanál, jöjjön egy érdekes tudomány által igazolt tény. Az 1970-es években Gordon Gallup által kifejlesztett tükörtesztet az emberen kívül 9 élőlény teljesíti sikeresen, köztük van például az ázsiai elefánt, a csimpánz, a gorilla, a palackorrú delfin, a kardszárnyú delfin, a szarka, és a hangya is. A kutyák nem képesek rá, hogy felismerjék a tükörképüket, de ettől nem szeretjük őket kevésbé, sőt!

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Youtube, www.animalcognition.org

Kép: Unsplash

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...