Kiszagolta gazdája rákját a kutya

A gazdi sokáig azt hitte, 9 éves kutyája halálos beteg, azért viselkedik különösen. Aztán kiderült, ő a beteg. – írja a hir24.hu

„Max mindig tele volt energiával és életörömmel, de abban az időszakban valahogy megváltozott. Nem akart az ölembe feküdni, vagy játszani velem. Szó szerint került” – emlékszik vissza gazdája, Maureen Burns arra az időszakra, amikor Max, a vörös collie-keverék kutya örökre megváltoztatta az életét.

„Azt hittem, meg fog halni. Végső soron kilenc és fél éves volt akkor, ami az ő fajtájánál már idősnek számít. Felkészültem rá, hogy itthagy.” Csakhogy, az állatorvosi vizsgálat semmilyen magyarázatot nem adott Max különös viselkedésére. „Feltűnt, hogy gyakran szaglássza a mellkasomat, és a melleim környékét” – mondja Maureen, majd hozzáteszi, hónapokkal korábban találtak is a mellében egy csomót, ám a mammográfiai vizsgálat kimutatta, hogy jóindulatú.

„Egyik reggel felébredtem, és belenéztem a tükörbe, majd ezután Max szomorú szemébe. Nem tudom megmagyarázni, de ott, abban a pillanatban már tudtam, rákos vagyok.” Maureen néhány nap múlva jelentkezett az orvosánál a gyanújával, aki újabb vizsgálatokat rendelt el, de az eredmények mind negatívak lettek. Végül mintát vettek a csomóból, ekkor derült ki, hogy rákos.

„Nem sokra rá megműtöttek. Amikor a férjem eljött értem a kórházba, Maxet is magával hozta. Szinte azonnal megszagolta a műtét helyét, és onnantól kezdve úgy viselkedett, mint a betegségem előtt.”

BBC: Dogs Can Smell Cancer – Secret Life of Dogs

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hir24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...