Saját KB bal
Saját KB jobb

Így él most Finn, a viadalról mentett pitbull

A Finn nevű pitbull szerencsésnek mondhatja magát, mert néhány évvel ezelőtt állatvédők mentették meg korábbi gazdájától, aki rendszeresen viadalokra hurcolta őt. Szerencsére azóta fenekestől felfordult az élete, pozitív irányba.

Egy kis kitekintés

A kutyák harcoltatása törvénytelen és elítélendő, sajnos mégis vannak, akik elzárt pincékben komoly sérüléseket okozó verekedésre hergelik őket. És persze azokból sincs hiány, akik képesek fogadást kötni rájuk egy kis extra bevétel vagy beteg szórakozás fejében. Az USA-ban az 1750-es évekig nyúlik vissza a kutyaviadalok története, a harcoltatást az 1860-as évektől professzionális szinten is működtették. Arra vonatkozó adat nem létezik, hogy világszerte mennyien űzik a mai napig, az Amerikai Egyesült Államok becslése szerint azonban ez a szám több százezer embert takarhat. Sajnos hazánk sem kivétel, nálunk is lehet hallani nagy port kavaró útszéli viadalokról.

kutyabarat

Emlékszel még?

A szerencsétlen sorsú Finn veszélyes körülmények között élt, és valószínűleg nem gyakran jutott megfelelő élelemhez. Annak idején körbejárta a világot a videó, amelyben az látható, hogy mentése után befogadói egy darabka pizzát adnak neki, mire az energikus eb annyira feldobódik, hogy egymás után futja a köröket, faltól falig.

Hogy valójában a pizzától, vagy az ember kedvességétől olvadt-e el, nem tudhatjuk, az azonban kétségtelen, hogy ez a kutya most már boldog életet él, amit a számára létre hozott közösségi oldal is bizonyít. A harcokra képzett pitbull kutyákat veszélyesnek tartják, Finnt látva viszont eszedbe sem jut majd, hogy az erős testalkatú cukiságbomba egyszer vérre menő harcokat vívott.

Kíváncsi vagy, hogy él most? Közösségi oldala szerint gondtalanul napozik két társával, de nem veti meg a macskák társaságát sem, belőlük ugyanis rögtön kettővel osztja meg új otthonát. Kutyatartással kapcsolatos könyvek dedikálásán vesz részt, modellkedik, és a híres pizzás videónak hála adománygyűjtő akciókhoz adja arcát. Gazdái fontosnak tartják, hogy profilján keresztül próbáljanak segíteni a hozzá hasonló sorsú ebeken, ezért időről időre különböző felhívásokat is megosztanak.

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás és képek: ASPCA, Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...