Saját KB bal
Saját KB jobb

Szigorítaná a kanadai kormány az ország állatvédelmi törvényét

Az elmúlt évtizedekben több alkalommal is a québeci kormány elé került egy-egy, az állatok védelmére vonatkozó törvényjavaslat, azonban vagy hamar leszavazták, vagy a célegyenesben, a szenátus előtt bukott el. Éppen ezért pozitív hír, hogy a közeljövőben van esély egy kiterjesztett állatvédelmi- állatjóléti törvény elfogadására.

 

Legutóbb 2016-ban, sikertelenül próbáltak változást elérni az állatokkal való bánásmód törvényes szabályozásában, kezdve azzal, hogy tulajdon helyett élőlényként utaltak volna rájuk. A javaslat részét képezte többek között az állatkínzásért járó büntetés súlyosbítása, de a harcoltatás és az illegális tenyésztők ellen is felléptek volna.

kutyabarat kutyabarát kutya

A kanadai kormány állítólag már dolgozik azon, hogy a jelenleg fennálló helyzet pozitív irányba változzon. Azt akarják elérni, hogy a kutyákon és macskákon kívül például a farmokon élő lovakra és a nyércekre is vonatkozzon szabályozás. Ha elfogadásra kerül a terv, a struccok, rókák, szarvasok és vad pulykák tartását szintén előírásokkal kontrollálnák, hasonló feltételek mellett, mint amelyek jelenleg a kutyák és macskák esetében érvényben vannak.

Ennek értelmében 15 vagy több állat üzletszerű tartása engedélykötelessé válna, és a tenyésztőknek, állattartóknak rendszeres ellenőrzésekkel kellene számolniuk. A tervek szerint törvénybe foglalnák több tucat állatfaj tartásának alapvető feltételeit, kiemelt figyelemmel a tisztaságra, biztonságra, megfelelő élettérre. Természetesen az ételhez, valamint vízhez való hozzájutás garantálását is előírnák. A beteg, és a vemhes állatokat érintő szabályokról már nem is beszélve.

kutyabarat kutyabarát kutya

A mezőgazdasági minisztérium szerint az új szabályok bevezetése akár 1200 vállalkozást is érinthet, és 3,3 millió dollárba kerülne már az első évében. 

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: globalnews.ca, Humane Canada

Képek: Unsplash

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...