A bénult kutya olyan életet él, amit minden egészséges társa megirigyelhetne

Noodle egy okos, érdeklődő, nyughatatlan kutya. Hátsó lábai egy bénulást követően már kölyökkortól nem működnek rendesen, de ő, mintha nem is tudna róla, éli hihetetlenül boldog, aktív életét.

 

Bree Corbin és férje, Kyle nem tervezett újabb kutyát, úgy gondolták, hogy 14 éves kedvencük elvesztése után utolsó kutyájuk, Sampson hadd élje le nyugalomban, ami még hátra van. Noodle-t nem sokkal később, egy seattle-i menhely honlapján látták meg, megtudták, hogy egy gerincsérülés miatt a két hónapos kölyök nem tudja rendesen használni hátsó lábait, így állni és járni sem igazán tudott.

Mégis olyan lelkesedéssel ugrándozott a maga esetlen módján az egyik videón, hogy a pár képtelen volt a menhelyen hagyni, két hét szervezés után már otthon is volt náluk.

A pár mindkét tagja fiziko-terapeuta, így saját tudásukat is be tudták építeni Noodle mindennapjaiba. Hála a hozzáállásuknak és a kutya csodálatos személyiségének, Noodle úgy nőtt fel, hogy lényegében fel sem tűnt neki hátránya. A pár rengeteget túrázik, sportol, és új kutyájuk semmiképp nem akart kimaradni a jóból. Imádja a vizet és az erdei kirándulásokat.

Kapott egy nagyon jól mozgó kerekes kocsit, megtanulta korlátait és határait kitolni és használni, hogy élvezhesse az életet, ami megadatott neki.

Természetesen állapota javításáért is sokat tesz a pár: rendszeresen járnak hidroterápiára és masszázs foglalkozásokra vele, hogy izmait, amennyire lehet, megerősítsék hátsó lábában is.

Noodle kisebb hátránya ellenére pont olyan, mint egy egészséges kutya: imád futni, labdával játszani, frizbizni, kirándulni. A pár tervezi, hogy saját kutya kerekesszék céget alapítanak, hogy sikertörténetükön keresztül más gazdiknak is átadhassák a tapasztalataikat, a többi sérült ebnek pedig legalább részben visszaadják a szabadságát.

Úgy gondolják, sok embernek meg kell mutatni azt a bátorságot, amivel ők esélyt adtak egy sérült állatnak, és Noodle bátorságát is, hogy mennyire felhőtlenül képes megküzdeni a kihívásokkal.  

 

Cikkajánló:

A halál torkából újjászülető kutya az egész világot inspirálja

Az ezermester 400 bénult kutyának készített már filléres kerekesszékeket

A perui asszony saját otthonát áldozta fel, hogy menhelyet nyisson csakis lebénult kutyáknak

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: blog.ruffwear, thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...