Megkezdődött Stanley fizioterápiás kezelése.

Stanley először 2011-ben került a Spániel Fajtamentő Egyesület oltalmába, talált kutyusként. Akkor hamar gazdához került, azonban a „gazdi” másfél évre „elveszítette”, majd mikor a kutyust 2013 nyarán megtalálták az utcán, és chip alapján hazajutatták, nem fogadta felhőtlen öröm, így került 2013 őszén ismét a spánielmentéshez, immáron „leadott” kutyaként. Terápiás programunknak és partnereinknek köszönhetően megkezdődött Stanley fizioterápiás kezelése.

Stanley kezelése:

Az idegek nagyon érzékenyek, lassabban regenerálódnak, ezért hosszú a rehabilitáció ideje is. A terápia során célunk az idegek regenerációjának segítése és az izmok megtartása. Előbbihez un. ingerfogásokat alkalmazunk, melyek mindennapos alkalmazása a terápia fontos része.

Emellett az elektroterápiás kezelést is használunk. Gerincsérüléseknél gyakran nincs más mód az izmok tornáztatására., ezért szelektív ingeráram segítségével tartjuk életben azokat. Stanleyt folyamatosan állítgatjuk, mozgatjuk bénult lábait.

Befogadója szerencsére nagyon kitartó és áldozatos, minden otthoni feladatot ellát. Stanley jól reagál a kezelésekre, apró fejlődéseket már tapasztalunk nála, egyre több akaratlagos mozgást látunk nála. Bízunk benne, hogy Stanley tovább fejlődik.

Stanley profiloldala

 

Bencze-Kovács Ágnes

Kutya-fizioterapeuta

 

 

Terápiás program. Menhelyről úszunk az új Gazdihoz – kampány a gazdátlan kutyák megsegítésére

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...