10 évre eltiltottak egy nőt az állattartástól, mert nem vitte állatorvoshoz törött lábú kutyáját

Kereken tíz évre eltiltottak egy angol nőt mindenfajta állattartástól, aki egy baleset után otthon próbálta meggyógyítani kutyája törött lábát ahelyett, hogy állatorvoshoz vitte volna. Emellett felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbírságot is kapott, az ebet pedig elkobozták tőle.

 

11 napig szenvedett a kutya, mert gazdája otthon próbálta meg helyrehozni lábtörését. A 36 éves Selina Shepherd nem akart rosszat, mégis felesleges és komoly fájdalmat okozott kedvencének. Lola, a staffordshire bullterrier keverék egy balesetben sérült meg pár hónapja, miután kiszökött birmingham-i otthonából a kertkapun és elütötte egy autó.

Selina ekkor úgy döntött, hogy megbirkózik kutyája állapotával egymaga, így otthoni kötözéssel igyekezett helyre tenni az amúgy törött lábat. Egy helyi lakos jelentette az állatvédőknek, miután látta, hogy az ebbel valami nincs rendben, lába hamar egészen izomtalan lett, mintha elsorvadt volna. Az RSPCA egyik állatrendőre, Jonathan Ratcliffe meglátogatta a nőt otthonában, de azonnal a rendőrséget is kihívta, amikor meglátta az állatot.

Lola 11 napja szenvedett a törött lábától, olyan állapotba került, hogy közel volt ahhoz, hogy elveszítse azt. Azóta az ügy bíróság elé került, a kutyát elkobozták és szerencsére sikerült megmenteni a lábát is. A gyógyulás után új otthont keresnek neki.

A tulajdonost 10 évre eltiltották mindenfajta állattartástól, elvesztette kutyáját, kapott 12 hét börtönt 1 évre felfüggesztve, valamint fizetnie kell összesen 315 font (114,000 forint) bírságot.

 

Mindeközben itthon:

8 évre eltiltották az állattartástól a mélykúti állatkínzó férfit – egy év telt el és tele van állattal a tanyája

A három év letöltendőből felfüggesztett lett a süni gyilkosság ügyében is

Majdnem agyonverte szívességből valaki kutyáját, de leesett a kalapács feje – felfüggesztettet kaphat, de a kalapácsot át kell adnia

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro
Fotó: BPM

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...