Az édes kutya bizonyítja, hogy két lábával is tökéletesen szét tudja rombolni az ágyát

Az édes kutya bizonyítja, hogy két lábával is tökéletesen szét tudja rombolni az ágyát

2018 OKT 11  |  Hírek

A fehér, puha kis mentett kutya, Cora Rose talán nem is tudja, milyen példaértékű lehet jókedve és az élethez való hozzáállása mások számára, akik hasonló kihívásokkal küzdenek, mint ő. Azt is bizonyítja: nem minden mentett kutya lesz szobanövény, ha hozzászokik a jóhoz: élni tudni kell, és abba a rosszalkodás is beletartozik.  

 

Amikor tavaly bevitték egy madera-i (Kalifornia) menhelyre, a dolgozóknak azt kellett eldöntenie, hogy tud-e majd egyáltalán minimálisan méltó életet élni. Valószínűleg egy autó üthette el, aminek következtében két mellső lába súlyosan roncsolódott, és medencéje is eltört.

Átszállították egy mentőszervezethez, akkorra már egyik mellső lábát elvesztette, és úgy látták, a másikat sem fogják tudni megmenteni. A szervezet alapítói, Zach és Heather találkoztak vele, és úgy döntöttek, ha képes végigmenni a felépülés folyamatán, akkor megadják neki rá az esélyt.

– Szenvedtünk a döntéstől, hogy vajon helyes-e mindezek ellenére megmenteni – nyilatkozta Heather. Konzultáltak az állatorvossal, így megadták a lehetőséget, és mint utóbb kiderült, jól döntöttek. Ahogy Cora Rose erősödni kezdett, elkezdte két hátsó lábát erősíteni, használni, ez már pont elég volt ahhoz, hogy farkát is csóválni kezdje. Hamarosan kerekesszéket is kapott, és a család életének aktív tagja lett.

Cora felépülése akaratlanul is példakép lett sok ember szemében: nem csak azt látták, hogy állatok milyen csodálatosan tudnak felépülni nehéz helyzetekből, de azt is szimbolizálja a kiskutya ereje, hogy emberek is képesek átvészelni a nehéz időszakokat és talpra állni belőle.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Heather Skow (@the_adventures_of_cora_rose) által megosztott bejegyzés,

Cora azt is bizonyította, hogy a küzdés mellett vérbeli kutya: felépülése után ugyanúgy képes megélni a hétköznapok szépségeit, sőt még rosszalkodni is. Egyik nap például azon kapták a kis szőröst, hogy az egész ágyát apró darabokra szedte – persze szüksége volt hozzá egy kis segítségre. – Az egyik pit bullunk, Avery segíthetett neki – ő valószínűleg megkezdte, aztán Carla befejezte. Ő lett a legboldogabb kutyánk – meséli Heather.

 

Még több boldog élet kétlábon:

Nevelőszülők mentették meg a kétlábú kutyát – imádják egymást

A művégtag tervező mérnök tízezer állatnak adott már új lábat és új életet

Cinke élni akarása: megtanult két lábon élni

Két kutyának összesen négy lába van, és köszönik, jól vannak

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

 

Hozzászólás