Saját KB bal
Saját KB jobb

Az édes kutya bizonyítja, hogy két lábával is tökéletesen szét tudja rombolni az ágyát

A fehér, kis mentett kutya, Cora Rose talán nem is tudja, milyen példaértékű lehet jókedve és az élethez való hozzáállása mások számára, akik hasonló kihívásokkal küzdenek, mint ő. Azt is bizonyítja: nem minden mentett kutya lesz „szobanövény”, ha hozzászokik a jóhoz: élni tudni kell, és abba a rosszalkodás is beletartozik.  

Amikor tavaly bevitték egy madera-i (Kalifornia) menhelyre, a dolgozóknak azt kellett eldöntenie, hogy tud-e majd egyáltalán méltó életet élni. Valószínűleg egy autó üthette el, aminek következtében két mellső lába súlyosan roncsolódott és medencéje is eltört.

Átszállították egy mentőszervezethez, akkorra már egyik mellső lábát elvesztette, és úgy látták, a másikat sem fogják tudni megmenteni. A szervezet alapítói, Zach és Heather találkoztak vele, és úgy döntöttek, ha képes végigmenni a felépülés folyamatán, akkor megadják neki rá az esélyt.

– Szenvedtünk a döntéstől, hogy vajon helyes-e mindezek ellenére megmenteni – nyilatkozta Heather. Konzultáltak az állatorvossal, így megadták a lehetőséget, és mint utóbb kiderült, jól döntöttek. Ahogy Cora Rose erősödni kezdett, elkezdte két hátsó lábát erősíteni, használni, ez már pont elég volt ahhoz, hogy farkát is csóválni kezdje. Hamarosan kerekesszéket is kapott, és a család életének aktív tagja lett.

Cora felépülése akaratlanul is példakép lett sok ember szemében: nem csak azt látták, hogy állatok milyen csodálatosan tudnak felépülni nehéz helyzetekből, de azt is szimbolizálja a kiskutya ereje, hogy emberek is képesek átvészelni a nehéz időszakokat és talpra állni belőle.

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...