Saját KB bal
Saját KB jobb

Elment Jánoska…

Nagyon nehéz ilyenkor bármit is írni. Minden kutyás tudja mekkora fájdalom, ha kutyája elmegy… Jánoskát, az ország bullmasztiff CölEBjét és első hivatalos „teszterét” személyesen is ismertük. Nemrég tudtuk meg, hogy beteg, és most elment. Nyugodj békében Jánoska!

Jánoska Rulez egy fogalom volt, egy „imádnivaló maci”, már megjelenésével magára vonta a figyelmet, ám hatalmas termeténél csak szíve volt nagyobb. Jólelkű, bújós kutya, aki imádott a lábunkon megpihenni, és egy idő már nem zavart, ha el is zsibbadt a lábunkl. Gazdájával sokat segített a kutyásoknak és leendő kutyásoknak a felelős kutyatartés megismertetésével – a kutyás élet boldog pillanatainak bemutatásával.

Facebook oldalán így köszönt el tőle gazdája:

„Drága Pajtikáim!

Ezt a levelet már odaföntről írom nektek. Az elmúlt másfél évben biztosan észrevettétek, hogy nem sokat szerepeltem a képeken. Ez azért volt, mert kiderül hogy beteg vagyok – egy veleszületett veserendellenességem van. Ez lehet több dologtól: genetikai vagy baba koromban véletlen rámlépett az anyukám és megsérült a vesém – ezt nem lehet tudni. A lényeg, hogy szigorú diéta mellett is fokozatosan romlottak az vese eredményeim 🙁 Szeptember elejére sajnos teljesen leálltak a veséim, amit infúzó kúra után sem sikerült újraindítani. Az utolsó időkben már nagyon rosszul éreztem magam, sokat hánytam, nem tudtam inni és enni sem. Elérkezett az idő, mennem kellett egy szép, új világba, ahol sokan vártak már rám. Sanyi végig ott volt mellettem, szinte belém bújt. Szólt a zene, mindenki ott volt akit szerettem, szépen aludtam el. Még hallottam, ahogy Sanyi a fülem suttogja, hogy hiányozni fogok. 

Itt pihen a testem a kertben a többiekkel,Sanyi mindig ráfekszik a síromra. Most látom csak mennyi barátom van idefenn. Azt kérem, mivel ez a betegség teljesen tünetmentes, csekkoltassátok magatokat fél- egy évente az orvosnál veseértékekre. Minél előbb kiderül, annál jobban lehet kezelni. Bár megállítani nem a romlást, de időt lehet nyerni a diétával és a kezelésekkel. Pajtikáim! Köszönöm a rengeteg szeretetet amit tőletek kaptam az évek során! Az oldal nem szűnik meg, mert az örökségem tovább fog élni. Szerettelek titeket!”

Isten Veled Jánoska. Veled vagyunk, Dóri!

 

 

(Kutyabarát.hu)

 

Forrás: Jánoska Rulez Facebook
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...