Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyastrand a szállodában – úttörő kezdeményezés

Az országban egyedülálló ötlettel – egy kutyamedencével – rukkolt elő az Abbázia szállodacsoporthoz tartozó nemesnépi  Abbázia Country Club Hotel, akik ezzel a lépésükkel még jobban belopták magukat a kutyások szívébe.Ez idáig sem volt ismeretlen a kutyabarátok számára a szálloda kivételes kutyabarátsága, hiszen 3 éven át egymás után nyerték el az Év Kutyabarát Szállodája megtisztelő díjat.

Még mindig nagyon kevés hazánkban a kifejezetten kutyás vendégekre fókuszáló szállodák száma, akik célzottan a kutyás turizmust népszerűsítenék. Pedig igény lenne rá. Jól mutatja ezt az egyre nagyobb számú hazai kutyás közönség, mely egy mostani kutatás szerint már elérte a 3 millió főt is. Nem is beszélve az 1-2 éve kialakított kutyás fürdőhelyekről, melyek egyre nagyobb látogatószámmal büszkélkedhetnek.

Egyértelmű, hogy a kutyás turizmus fejlődik, a kereslet már megvan, a kínálat is kezd felzárózni a kereslet igényeihez.

A nemesnépi Abbázia Country Club Hotel úttörő kezdeményezése példaértékű, reméljük – a kutyások érdekében is -, hogy sokan követik majd őket. A kutyamedence még el sem készült, de már nagy hírnévre tett szert, miután debütált azonnal birtokba is vették a szálloda kutyavendégei.

Az augusztus közepén megvalósult átadás óta már több, mint 15 vendég kutyus élvezte a hűsítő habokat. Azt hiszem elmondhatjuk, (legnagyobb örömünkre) hogy osztatlan sikert aratott. Mind a kisebb, mind a nagyobb testű kutyák egyaránt boldogan pancsolnak, illetve azok az ebek akik nincsenek hozzászokva a tóban/medencében való fürdéshez, egy kutyazuhany után süttethetik a hasukat, amíg a gazdik az árnyékos padon pihennek. A múlt heti átadás óta már több mint 15 vendég kutyus élvezte a hűsítő habokat. Azt hiszem elmondhatjuk, (legnagyobb örömünkre) hogy osztatlan sikert aratott – mondta Puszta Marcell, a szálloda munkatársa.

A medencébe fektetett költségek egyébként hamar megtérülhetnek, a beruházáson kívül természetesen számolni kell fenntartási költségekkel is, hiszen a vízforgató áramot fogyaszt, illetve fertőtlenítőszerek is szükségesek a víz tisztán tartásához, de ezeket a költségeket a hotel örömmel magára vállalja, látván a boldog kutyusokat – tudtuk meg Pusztai Marcelltől.

Szeptember végéig biztosan nyitva lesznek, de mivel nincs olyan szigorú szabályozás, mint az emberi medencéknél, így garantálják, hogy utána is, amíg a jó idő engedi, használható lesz a medence a kutyák számára.

Mégis, hogy kell elképzelni egy ilyen medencét? Mire kellett figyelni a kialakításnál? Erre is választ kaptunk: a megvalósítás során figyelembe próbáltunk venni számos szempontot, így a medence – hogy mindenkinek jó legyen – 'V' formában folyamatosan mélyül a közepe felé, kb. 20 cm-ről mintegy 50 cm-re. A lekerekített medenceszél, illetve a csúszásmentes festék pedig a biztonságos pancsolást segíti, hogy kutyus és gazdi is egyaránt jól szórakozzon – ebből az is kiderült, hogy akár a gazdi is pancsolhat a medencében kutyusával!

A fenntartását, takarítását illetően a kutyamedence tulajdonképpen olyan, mint egy mini emberi medence. A vízforgatónak köszönhetően folyamatosan szűrik a medence vizét, illetve fertőtlenítik azt, a kutyák bőrének megfelelő adagban, mindezt a hatósági állategészségügyi hivatallal előre egyeztették.

A medence mellett – mint már említettük- van egy kutyazuhany a medencét kevésbé kedvelő ebek számára, továbbá a szálloda minden kutyával érkező vendégnek a „Dogy Welcome” csomagjába a kezdetektől fogva „kutyatürcsit” is bekészít, számos más, kutyáknak és gazdiknak kedves meglepetés mellett.

Már világos, hogy miért is lett 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban az Év Kutyabarát Szállodája az Abbázia Country Club Hotel? 2017-ben pedig az Év Kutyabarát Helye pályázat zsűrijében vállalt szakmai szerepet – ki, ha nem ők, ugye? 

Nincs más hátra, mint a szálloda „kutyajó” csomagjai közül választani és foglalni, ezek után, amíg az idő engedi már lehet is csobbani egyet a kutyamedencében.

 

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...