Csodával határos módon egy kerti sütőben élte túl a kutya a görögországi tűzvészt

Tragikus tűz pusztított nemrég Görögországban. Már 80 fölé emelkedett az elhunytak száma, de a szakértők félnek attól, hogy a szám még inkább emelkedni fog, hiszen sokan eltűntek. Az emberek mellett többszáz házi- és kóbor állat pusztult el. Egyesek kizárólag a szerencsének köszönhetik az életüket, ahogy az a kutya is, aki morbid menedéket talált magának egy kültéri sütőben, mégis napokkal később életben volt, mikor megtalálták.

 

A kutya abban a városban, Mati-ban élhetett, ahol az egyik legpusztítóbban tombolt a tűzvész. Valószínűleg a lángok, a füst és a forróság elől menekülve végső kétségbeesésében egy kültéri tűzrakóba bújt – mint utóbb kiderült, legnagyobb szerencséjére.

Biztosan nagy traumát élhetett át előtte, mert megmentője egy összeégett, rongyos szőnyeghez tudta csak hasonlítani, amikor megtalálta. A sokkos állapotú uszkár keveréknek leégtek a szempillái, és küzdött a levegővétellel is, tehát biztosan nem volt messze a tűztől, mielőtt menedékre lelt.

Artemis Kyriakopoulou volt az az állatmentő önkéntes, aki rábukkant a kutyára a sütőben. Azonnal hozott neki vizet és élelmet, hiszen nem lehetett tudni, mennyi ideje volt odabent az eb, és mit élhetett át korábban. – Megláttam ezt a kinti sütő-félét, és úgy éreztem, hogyha a környéken bármi is képes volt életben maradni, akkor az biztosan odabent lesz. – nyilatkozta később.

Bár amikor megtalálták, úgy tűnt, van rajta nyakörv, de később úgy gondolták, mégis inkább kóbor eb lehet. Azóta megtisztították, megnyírták, állatorvosi ellátást kapott és egy nevet is: Loukoumakis-nak nevezték el. Egy hölgy, Diana Topali vállalta, hogy ideiglenes befogadója lesz, amíg a tragédiától képes lesz az ország visszatérni egy normálisabb kerékvágásba, és valaki bele nem szeret a szerencsés kutyába.

 

Cikkajánló:

Több mint 100 ember ment el két amerikai menhelyre, hogy segítsen megnyugtatni a kutyákat a tűzijáték alatt

A járat személyzete oxigén maszkkal segített lélegezni egy francia bulldognak a repülőút alatt

Újjáélesztették, majd hordágyon, mentőautóval vitték állatorvoshoz a füstmérgezést kapott kutyát a mentősök

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...