Saját KB bal
Saját KB jobb

Kétmilliót ér egy kutya élete

Jogerősen is megnyerte egy eb gazdája Magyarország első, kutyával kapcsolatos műhibaperét! A keresetet azért adta be Juhász Mihály, a pedigrés boxer gazdája az állatkórház ellen, mert Adolf (†2) a nem megfelelő kezelés következtében kimúlt.

A kutya gyomorcsavarodás után pusztult el még 2010-ben. Amikor Adolf beteg lett, gazdája azonnal elrohant vele az állatkórházba, ahol a gyomorcsavarodás diagnosztizálása után megműtötték. Azonban nem varrták ki a gyomrát, ahogy ilyenkor szokás, és a megrepedt lépét sem vették ki. Adolf az operáció után még egy hónapig élt, amikor újabb gyomorcsavarodást kapott, s már nem tudták megmenteni. – írja a Blikk.

Ha az első alkalommal kivarrják Adolf gyomrát, a kutyám a mai napig élne – mondta az eb gazdája, akinek igazat adott a bíró.

A bíróság jogerős végzésben a jogalapról döntött – mondta dr. Ruzsbaczky Nóra, Juhász Mihály jogi képviselője. – Azt mondták ki, hogy súlyos és durva szabályszegést követett el az orvos. Mivel nem hajtotta végre a megfelelő beavatkozást, nagy volt az esélye annak, hogy az eb újra beteg lesz. A bíró arra is felhívta a figyelmet, hogy ezt még az állatorvosi egyetemen is tanítják.

Dolfi – ahogy gazdája hívta – igazi családtag volt.

 – Nagyon szerettük őt, az elvesztése borzasztóan megviselt minket – idézte fel Juhász Mihály, aki közel kétmillió forintot szeretne a kórháztól kártérítésként. – A többszörösen díjnyertes és hasonló pedigrés felmenőktől származó kétéves kutya másfél millió forintot ért. Felnevelése félmillió forintot tett ki, a versenyeztetések pedig kétszázezret. A kutya speciális étkeztetése is több százezer forintba került, nem beszélve fedeztetésekből származó mintegy egymillió forintról, amitől elestünk – magyarázta az egykori gazdi. A pénzt az állatkórház felelősségbiztosítója fizeti majd, ha a feleknek sikerül megegyezniük.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: Blikk.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...