Egy kutya és egy 104 éves bácsi, akik megváltoztatták egymás életét

Milt Lessnernek egész életében volt saját kutyája. Pszichiáterként dolgozott, gyakran bevitte kedvenceit a betegei közé, hiszen tudta, milyen jó hatással vannak a négylábúak az emberre. Milt most már 104 éves, és hiszi: kutyát tartani az egyik titka a hosszú életnek. Így talált egy állatvédő szervezetet, ahol hajlandóak voltak ideiglenes befogadóként alkalmazni.

 

– Szeretném azt hinni, hogy ez a hosszú élet titka. Élvezem a köztünk lévő bizalmat, a kellemes élményeket és a kötődést – különösen a kötődést – meséli az idős bácsi a riporter kérdésére. Ez utóbbi különösen fontos lett a bácsi életében, miután pár éve meghalt a felesége, és kutyáit is szépen lassan eltemette.

Milt mégsem adta fel – sem életszeretetét, sem a kutyák iránti elhivatottságát. Megkeresett jó pár állatvédő szervezetet, de egyikük sem merte bevállalni, hogy egy több mint 100 éves embernek kutyát adjon. Végül talált egy helyet, a Lionel’s Legacy-t (San Diego, Kalifornia), ahol kifejezetten idős kutyák örökbe adásával foglalkoznak. A szervezet vállalta, hogy Milt ideiglenes befogadóként dolgozhat velük – ameddig csak képes ellátni ezt a megtisztelő szerepet.

Azonnal kapott is egy kutyát, Layla-t, aki szinte rögtön beilleszkedett új környezetébe, és elkezdett ragaszkodni idős, de annál energikusabb ideiglenes gazdijához. – Próbáljuk mindketten megőrizni az egészségünket, amennyire csak lehet. Eddig elég jól sikerült, mivel még mindketten életben vagyunk – meséli boldogan a bácsi.

Sok idős kutya végzi a menhelyen, mikor idős gazdijuk lakásba költözik, ahol nem megengedett a kisállat tartása, de lehet ok az anyagi szűkösség vagy a romló egészségügyi állapot is, amikor már képtelenek felelősen ellátni a kutyájukat. Milt most Layla-val alkot egy párt, akivel már túl vannak a nevelési kérdéseken és a szobatisztaság problémáján. Már csak egy dolguk maradt: hogy élvezzék együtt a hátralévő időt. – Nem is kívánhatnék jobbat magamnak – mondja Milt.

Layla kóbor kutyaként élt, bár viszonylag jó fizikai állapotban találtak rá, de súlyos gennyes méhgyulladással küzdött. Az azonnali állatorvosi beavatkozásnak köszönhette az életét, így került a műtét után a Lionel’s Legacy-hez. A szervezet vezetője, Laura Oliver szerint megtisztelő, hogy ilyen fantasztikus párt tudtak összehozni az idős bácsi és a kutya személyében.

 

Cikkajánló:

Idős korban már nem merünk kutyát vállalni? Itt a megoldás – ideiglenes gazdinak lenni

Az amerikai hospice ház a 10 év fölötti menhelyi vagy leadott kutyáknak biztosít boldogságot az utolsó évekre

Egy nőnek szabályosan megszakadt a szíve kutyája halálától

Miért keményebb néha elveszteni egy kutyát, mint egy barátot vagy rokont?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: bbc

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...