A 13 éves kislány weboldala összepárosítja a potenciális gazdikat a számukra legjobb menhelyi kutyákkal

Egy nyolcadikos kislány életcélja, hogy mindenki a számára megfelelő kutyát fogadja örökbe, és egyszer csak ne legyen szükség menhelyekre. Azonban Aiden álmodozás helyett annyira komolyan veszi saját feladatát, hogy hónapokat töltött kutatással, összeállított számos kérdőívet, majd létrehozzon egy egész honlapot azzal a céllal, hogy pár kérdésre válaszolva mindenki megtudhassa, milyen kutya illik hozzá leginkább.

 

Aiden Horwitz még csak 13 éves, de már saját kutatással alapozza meg a fő problémát: a legtöbb kutya azért kerül menhelyre, mert az emberek nem tudnak jó döntést hozni, amikor a számukra leginkább megfelelő kutyát kell kiválasztaniuk. Így a kislány létrehozta a DogDoOrDogDont.org weboldalt, hogy segítsen megoldani a problémát.

Az oldalon található 13 egyszerű kérdés az emberek otthonára, gyermekeire, aktivitására és egyéb, az életüket meghatározó elemekre vonatkozik, de mindegyiknek egy a célja: milyen kutya illik bele a hétköznapjaikba? A kérdések megválaszolásával megkapják az eredményt: azokat a konkrét ebeket, akiket érdemes lenne örökbe fogadniuk.

Ugyanis az ügyes fiatal lány nem csak a levegőbe beszél: oldalát összekapcsolta egy menhely adatbázisával, az Austin Pets Alive! oldallal, így azonnal hús-vér állatokat tudnak megnézni az érdeklődők. Sajnos a vásárlási kedv és a menhelyre kerülő állatok száma még mindig magasabb, mint az örökbe fogadás, Aiden ezt a tendenciát próbálja megfordítani.

A kislány iskolájának a „Passion Project” (Szenvedély projekt) elnevezésű eseményére készítette a weboldalt, ahol a diákok a kreativitásukat és tudásukat használhatják olyan alkotások létrehozására, ami fontos és érdekes számukra.

Aiden weboldala viszonylag gyorsan kinőtte magát: már 10,000 ember látogatja és 5 kutyát rajta keresztül fogadtak örökbe. Egyikük az az eb volt, aki az egész projektet megihlette. – Royce, a 3 éves ausztrál pásztorkutya keverék siket, már két éve a menhelyen van. – mesélte Aiden.

Mivel projektje azt mutatja, hogy van értelme tovább építeni, így Aiden egészen addig nem akar leállni, amíg az összes menhelyi kutyát össze nem párosítja a számukra tökéletes gazdival. – A fő célom az, hogy egyszer csak ne legyen szükség többé menhelyekre – mondja a kislány. Hajrá, Aiden!

 

Van még remény:

A kisfiú még csak 6 éves, de szenvedélyével már 800 kutyának segített új gazdihoz kerülni

A Fülöp-szigeteki 10 éves kisfiú megnyitotta saját menhelyét

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: kxan

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...