Újabb lelki támogató kutyát koboztak el gazdájától a repülőn, mert megharapott egy kislányt

Panama City-ben történt a korábbihoz kísértetiesen hasonlító eset: újra a Southwest légitársaság került kereszttűzbe, miután az egyik járatán szeretett volna utazni Amy Fiorella, aki rákban szenved és lelki támogató kutyája kísérte el az úton. Egy kislány állítólag meghúzta a kutya fülét, mire az eb megharapta. Az állatrendőrök az ebet leszállították és karanténba helyezték, a hölgy csak utólag kaphatta vissza, miután visszatért a repülőútról.

 

A beteg hölgy magával vitte a repülőre kutyáját, hogy az úton is maga mellett tudja lelki támogató kedvencét. A többi családtagja is ott volt vele, ők állították, hogy egy kisgyerek meghúzta Amy kutyájának fülét, mire Jax odakapott.

Azonnal a helyszínre hívták a Bay megyei Állatrendőrség tisztjeit, akik eltávolították a kutyát a repülőről, majd az állami törvények alapján karanténba helyezték, hogy veszettségi oltását ellenőrizzék.

A családtagok tiltakoztak az akció ellen, és jelezték, hogy rendben vannak Jax oltásait. Azt is jelezték, hogy a kutya lelki támogató kutyaként van jelen gazdája mellett, aki rákkal küzd. Ennek ellenére Amy-nek muszáj volt hátra hagynia a kutyát Panama City-ben és haza kellett térnie Buffalo-ba.

A családtagok ahogy tudták, bizonyították a kutya érvényes oltásait – az nem derült ki, hogy miért utólag tették ezt meg, és miért nem azonnal a helyszínen – így az állatrendőrök átadták egyiküknek Jax-et. Most azon dolgoznak, hogy hogy juttassák vissza gazdájához.

A légitársaság szóvivője elmondta, hogy ha egy kutya agresszíven viselkedik, előre meghatározott irányelvek alapján kell eljárniuk, ezért nem engedték tovább utazni az állatot.

 

Még több repülős sztori:


Lelki támogató kutya harapott meg egy kislányt a repülőn

 Törvény születik a repülőn megfulladt kutya esetéből

Leszállították a repülőről a nőt, aki követelte a két kutya eltávolítását a fedélzetről

Tenerifén feltették a repülőre, de Budapestre már nem érkezett meg a magyar család kutyája

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mypanhandle

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...