Valóra vált egy magyar kislány álma, aki állatorvos szeretne lenni

Egyik munkatársunk keresett meg bennünket azzal, hogy unokahúgának van egy álma, amit segíthetnénk valóra váltani. A 9 éves Nóra imádja az állatokat, régóta úgy érzi, hogy állatorvos szeretne lenni. Nem hagyhattuk ki a lehetőséget, hogy ilyen eltökélt kislány átélhesse azt, amire vágyik. A VIPet Állatorvosi Rendelő engedte meg, hogy a kislány belelásson a mindennapi munkába, sőt, még egy valódi műtétet is meglátogathatott.

 

Nóra 9 éves, de már 7 évesen is állatorvosi felszereléseket kért magának karácsonyra, amit akkor az Állatorvostudományi Egyetem dolgozói segítettek megvalósítani. Egyelőre otthon a városi életforma miatt még csak kisebb háziállatai – hörcsög, nyuszi – voltak, de még a nyári táborokat is úgy választja meg, hogy lehetőleg állatokról lehessen gondoskodni.

Nóri idén töltötte be a 9-et, akkor azt kérte nagynénjétől, hogy hadd látogasson el egy állatorvosi rendelőbe. A nagynéni, aki egyben kolleganőnk is, azonnal elkezdett szervezkedni, és hála a hasznos kutyás kapcsolatoknak, azonnal talált egy gyermekbarát állatorvosi rendelőt, a VIPet Állatorvosi rendelőt Tatabányán, ahol vállalták Nóri vendégül látását. De nem akármilyen formában: meghívták egy valódi műtétre is. Természetesen a doktor nénik igyekeztek a lehető legkisebb kockázattal járó, ámde látványos beavatkozást választani, így végül Nóri egy cica ivartalanítását nézhette végig, amely során a hasznos tanulnivalók sem maradhattak el.

Kicsit tartottunk tőle, hogy egy ilyen fiatal hölgynek talán még sok lesz egy műtét látványa, de Nóri elmondhatatlanul boldog volt, hogy végre valóban betekinthet az állatorvosok komoly és fontos munkájába.

Nóriból csak úgy özönlöttek a kérdések, miközben a rendelőben lévő összes állatot végig szeretgette. Mikor megtudta, hogy egy-egy dologban segíthet is, már nem volt megállás. A műtétnek minden részletét ismerni akarta, a doktor néni által felállított szabályok betartására pedig fegyelmezett fiatalként ügyelt.

Első körben segíthetett az ivartalanításra váró cica szőrének leborotválásában (amire engedélyt kért Réka doktornőtől, hogy hazavihesse emlékbe). Majd a cica műtőasztalon rögzítésébe is bevonta Bernadett, az állatorvosi asszisztens, hogy valóban kézzel fogható élmény legyen a műtét számára.

Az ivartalanítás kapcsán természetesen sok szó esett a felelős állattartásról, a felesleges szaporulatokról és a gazdi nélküli, otthontalan állatokról. Azóta Nóri mindenkinek elmesélte fantasztikus élményeit, és valószínűleg a sok hasznos tudást ő maga is átadja másoknak.

Köszönjük még egyszer a VIPet Állatorvosi Rendelőnek, hogy ilyen türelemmel és nyitottsággal álltak hozzá egy kislány álmának megvalósításához. Reméljük, egy újabb felelősségteljes és elhivatott állatorvost remélhetünk a kisasszony személyében. Beszéljenek a képek önmagukért.

 

További munkáink a társadalmi felelősségvállalás jegyében:

A gyerekek szomjazzák a tudást az állatokról, csak át kellene adnunk nekik

Kutyás etika

A kakitündér nem létezik

 

(kutyabarát.hu)
 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...