Saját KB bal
Saját KB jobb

A hajléktalan férfi szívszorító videóban keresett otthont kutyájának – de az emberek inkább őket juttatták otthonhoz

„A nevem Robert. 47 éves vagyok, van családom, munkám, mesterfokozatú diplomám, háziállatom – és hajléktalan vagyok.” – halljuk a videóban, amelyben többször elsírja magát a férfi. Egy ideje egy kocsiban lakott kutyájával, de sajnos egyre nehezebb helyzetbe került, így videó üzenetben keresett ideiglenes otthont szeretett kedvencének. Az emberek azonban csodákra képesek, ha összefognak.

 

A Sacramento’s Front Street Animal Shelter állatmenhely posztolta azt a videót, amelyben egy férfi kér segítséget a nyilvánosságtól. A felvételen Robert hangja többször elcsuklik, ahogy kilátástalan helyzetéről beszél.

Robert hónapokkal ezelőtt fogadta örökbe kutyáját, Meaty-t ugyanerről a menhelyről – akkor még volt saját otthona, de azóta sajnos kilakoltatták. Mivel nagyon kevés átmeneti szállás engedélyezi a kutya bevitelét, így a férfi elkezdett a kocsijában aludni, hogy ne kelljen lemondania kutyájáról. Egész idáig megtagadta, hogy leadja egy menhelyen, mert nem tudott volna megválni tőle.

Ahogy a videóban is meséli, a kutyák nagyon fontos szerepet töltenek be a hajléktalanok életében: sokszor az egyetlen társaságot jelentik számukra. Robert sajnos végül azért érkezett a menhelyre, hogy találjanak valamilyen átmeneti megoldást Meaty-nek, amíg a család rendezi a lakhatási problémáit.

A videó elkészítése olyan érzékenyen érintette a menhely vezetőjét, Gina Knepp-et, hogy saját zsebéből kifizetett nekik három éjszakát egy közeli kutyabarát hotelben, hogy még egy kicsit együtt tartsa őket, de sajnos a szomorú búcsút ez is csak átmenetileg tudta kitolni.

Miután a menhely közzétette a szívszorító videót, azonnal többtízezer emberhez jutott el a rengeteg megosztás révén. Az állatszerető embereket olyan mélyen megérintette Robert és Meaty megható kapcsolata, hogy azonnal mozgásba lendültek. Hála a támogató közösségnek, szinte azonnal találtak egy kiadó lakást Robertnek és családjának – és természetesen Meaty-nek.  

 

További csodálatos történetek:

A halálos beteg kölyökkutya az idősek otthonában találta meg a békét utolsó hónapjaira

A menhely dolgozói ringatással, lassú tánccal és zenével nyugtatják a műtétből ébredő állatokat

A férfinak menhelyre kellett adnia a kutyáját, de visszajött érte

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: sacbee

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...