Saját KB bal
Saját KB jobb

Lakása erkélyén bántalmazta kutyáját egy szegedi férfi

Állatkínzás miatt indult ellene eljárás. A rendőrök a férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy azért bántotta az állatot, mert amíg nem voltak otthon, a kutya megrongált egy háztartási eszközt – írja a Police.hu.

A 29 éves Sz. Károly a megalapozott gyanú szerint 2018. február 16-án kizavarta a lakásból az erkélyre az ebet, majd nyakörvénél fogva felemelte és nagy erővel a betonaljzathoz csapta. Ezután a földön fekvő jószágot ököllel, csaknem tízszer testszerte megütötte. A gyanúsítottal szemben a Szegedi Rendőrkapitányságon állatkínzás vétségének elkövetése miatt indult eljárás – olvasható a Police.hu oldalán.

A rendőrség felhívja a figyelmet:

Állatainkra elsősorban magunknak kell figyelni. Ha bárki szenvedni lát állatot vagy azok kínzásáról szerez tudomást, értesítse a hatóságot, az állatvédőket! Találkozhatunk kóbor jószágokkal is a közterületeken, amelyekkel kapcsolatos eljárás a helyi önkormányzatok feladata, az állatokért azonban a tulajdonosok tartoznak felelősséggel.

Emellett érdemes pár gondolatot szem előtt tartani: Btk. 244. § (1) bekezdése szerint: „Aki

a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,

b) gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi,

vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás

a) az állatnak különös szenvedést okoz, vagy

b) több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.”

 

Témához kapcsolódó:

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás és fotó: police.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...