4 golyót kapott a hős kutya, hogy megmentse tinédzser gazdáját a betörőktől

Nemrég adtunk hírt egy kisfiúról, akit kutyája mentett meg egy betörőtől. Most egy újabb hasonló hír, ami tragikusan is végződhetett volna, ha nem lett volna ott a hétköznapi Rex felügyelő. A valóban Rex névre hallgató német juhászkutyának így sem zárult az ügy sértetlenül: 4 lövést kapott, hogy gazdáját védje.

 

 Javier Mercado mindössze 16 éves, de máris át kellett élnie egy ilyen borzalmas eseményt. Washingtonban él családjával és két éve német juhászkutyájával. Utóbbi családtag volt az egyetlen ok, amiért Javier túlélhette a brutális rablótámadást.

A tini egyedül volt otthon, amikor fura zajokat, majd üvegcsörömpölést hallott lentről. Akkor tudatosult benne, hogy rablók törtek be otthonukba. Azonnal rohant, hogy a szekrénybe bújva hívja a rendőrséget, de kutyája, Rex inkább úgy gondolta, hogy felveszi a támadókkal a harcot, hogy megvédje fiatal, védtelen gazdáját.

– Hallottam, hogy ugatni kezd, az egyik férfi pedig felüvöltött, hogy „a kutya megharapott, a kutya megharapott!” – idézte vissza a történteket a fiú. Ezután lövéseket hallott. – A kutyám minden egyes lövés után felsírt, ez volt a legszörnyűbb dolog, amit valaha éreztem. – mesélte Javier könnyeivel küzdve. Rex több golyót kapott, de még így is megakadályozta, hogy a rablók feljussanak az emeletre gazdijához.

Rexet a lövések és az ütések sem tartották vissza – felszaladt a lépcsőn, hogy lássa, Javier jól van-e. Majd utolsó erejével még egyszer a támadók felé fordult, de aztán elhagyta az ereje. Javier csak annak köszönheti életét, hogy Rex a feltétlen szeretetével és ösztönös védelmi reakciójával mindent megtett azért, hogy a támadók ne találják meg. Végül a betörők, mikor hallották a szirénát, elszaladtak.

A GoFundMe adománygyűjtő oldal azonnal létrehozott egy adományozó oldalt a család számára, hogy biztonsággal ki tudják fizetni Rex kezelésének költségeit, ami 10,000  dollárra (2,5 millió forint) rúgott. Egy nap alatt 30,000 dollár (7,6 millió forint) jött össze! Hős vagy, Rex! 

 

Cikkajánló:

A pit bullja mentette meg a 9 éves kisfiút a betörőtől

A hétköznapi kutya hősök köztünk járnak

Megmentették egymás életét, és most a legnagyobb kalandokat élik át

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: littlethings

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...