A leghíresebb gyászoló kutya végül 12 év után gazdája sírjánál tért örök nyugalomra

Argentína – Capitan mindössze egy éve volt új családjában, mikor szeretett gazdája meghalt, a család pedig hiába akarta hazavinni, ő mindig visszaszökött a temetőbe. 12 évig töretlenül kitartott gazdája sírja mellett, minden éjjel ott aludt, majd ő is ott tért örök nyugovóra.

 

Miguel Guzman még 2005-ben vásárolta meg az akkor két éves német juhászkutyát, és Capitan-nak nevezte el. Sajnos azonban a férfi elhunyt még a következő évben. De ez a rövid idő is elég volt ahhoz, hogy kutyája örök hűséget esküdjön neki.


Fotó: taringa

A család hagyta, hogy az eb részt vegyen a temetésen, majd utána hazavitték. Rövid időn belül azonban Capitan szökni kezdett tőlük, és mindig gazdája sírjánál találták meg.


Fotó: metro

Egy idő után a család nem erőltette, hogy elvigye onnan a kutyát, de azért gondoskodtak róla. Pár évvel ezelőtt elvitték kivizsgálásra, ahol vese elégtelenséget állapítottak meg nála.


Fotó: mindblowing-facts

– Megkockáztathattuk volna a műtétet, de meghalhatott volna a műtőasztalon. Így inkább hagytuk, hadd éljen tovább a temetőben, ahol nyugalmat talált. – mesélte egy családtag.


Fotó: metro

A temető igazgatója, Hector Baccega szerint a kutya mindig egyedül bukkant fel, senki sem hozta oda. Körbejárta az egész temetőt, míg meg nem érkezett gazdája sírjához.


Fotó: nydailynews

Capitan világhírűvé vált az évek alatt, a mi egyik korábbi cikkünkben is szerepelt. 15 évet élt, ebből 12-őt a temetőben töltött. Ott is halt meg – szeretett gazdája sírja mellett. Bízzunk benne, hogy megadatott neki, amire 12 évet várt: hogy ők ketten újra együtt lehetnek.

 

Ide kapcsolódnak:

Kutyagyász – létezik-e?

Egy kutya elvesztésekor érzett gyász felér egy családtag elvesztésével

Cesur arcán a legszomorúbb gyász ül

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...