Az albertirsai erdőben orvvadászok által kirakott hurkokba akadt két kutya

A Gyömrői Kutyamentsvár Állatmenhelytől kért egy hölgy segítséget, amikor kutyája beleakadt valamibe az erdőben séta közben, majd kedvencétől 20 méterre egy másik csapdába esett kutyát is talált.

Egy hölgy sétáltatta kutyáját az erdőben, mikor arra lett figyelmes, hogy kedvence megakadt valamiben. Ahogy közelebb ment, akkor látta, hogy egy fém hurokban akadt meg. Ilyen hurkokat használnak az orvvadászok, hogy őzeket ejtsenek el velük.

A hölgy éppen saját kutyáját próbálta kiszabadítani, mikor keserves vonításra lett figyelmes tőlük mintegy 20 méterre. Kedvencérő ugyan nagy nehezen le tudta szedni a hurkot, de a másik bajba jutott eb nem viselkedett túlzottan barátságosan – valószínűleg a sokk hatására – így inkább az állatmenhely munkatársainak segítségét kérte.

Herczig József, az állatmenhely vezetője a bejelentés után azonnal a helyszínre érkezett. A hölgy vezette el őket oda, ahol a csapdába esett kutya várta a segítséget. Két befogó bot segítségével sikerült csak nagy nehezen kiszabadítani, annyira meg volt rémülve, hogy támadott.

Szerencsére egyik kutyának sem esett baja. A gazdi nélküli ebről utólag kiderült, hogy aznap veszett el otthonról egy másik kutyával együtt – utóbbi szerencsésen hazatalált, a hurokba akadt kutyának pedig a másik bajba jutott állat gazdija mentette meg az életét azzal, hogy ne hagyta cserben és azonnal hívott segítséget. Az elveszett eb gazdája is hamarosan jelentkezett és hazavitte kedvencét.

Herczig Józsefék természetesen átvizsgálták a környéket, több hurkot is találtak, mindegyiket leszedték és elvitték magukkal. Sajnos az orvvadászok rendszeresen ehhez hasonló módszerekkel dolgoznak, hogy elejtsék a vadakat, így már ezekre is figyelni kell kirándulás közben.

 

Cikkajánló:

Szarvasnak nézte a kutyáit sétáltató nőt a vadász – lelőtte

Állatkínzásra buzdít egy magyar vadászati szaklap

A nyomozás szerint indokolatlanul lőtte le a vadász a francia biciklisták kutyáját

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: Gyömrői Kutyamentsvár Állatmenhely
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...