Egyre több munkaadó ad gazdi szabit új kutya érkezésekor

Akárkihez érkezett már új jövevény, tudja, hogy nem egyszerű napok – vagy inkább hetek elé néz. A legújabb kutatások szerint növekszik azon munkáltatók száma, akik együttérzést mutatnak az ilyen kihívás elé néző alkalmazottaikkal szemben, és egyre többen ajánlanak fel „apa szabit” az első napokra, ha új kutya érkezik a családba. 

A kölyköknek szükségük van bizonyos időre, hogy megszokják az új környezetet, és jó kapcsolatot alakítsanak ki az új gazdikkal. Sok munkával jár az alapvető szabályok megtanítása és a szeparációs szorongással járó gondok megoldása.

Számunkra itthon még igen csak meglepő, máshol azonban már nem olyan ördögtől való dolog a „gazdi szabadság”. A PetPlan legújabb kutatása szerint az új kutya tulajdonosok 5%-ának ajánlottak fel már rendkívüli szabit munkaadóik, hogy elrendezzék az új kedvenccel járó első időket. Mindenkinek ismernie kell ezeket a jófej cégeket, még ha nem is itthon vannak.

Mars Petcare

A Mars Petcare az egyik első volt a cégek között, akinél lehetett élni a blöki napokkal. 10 fizetett órát biztosítanak a munkvállalóknak, amikor új kutyát fogadnak magukhoz, és amint lehet, be is hozhatják a céghez dolgozni.

Mparticle

Ha mentett kutyát fogadsz örökbe, ez az adatszolgáltató cég két teljes két fizetett szabadságot biztosít neked. Laurel Peppino, a cég toborzója szerint ezt az időt arra tudja használni a gazdi, hogy biztosítsa az új kölyöknek a megfelelő nevelést és a kezdeti beilleszkedést. – „Apa és anya szabit is felajánlunk, hiszen egy háziállat családtag. Nem diszkrimináljuk, csak azért, mert nem ember!”

BitSol Solutions

A tech cég egy hetet biztosít az új gazdiknak.-  „A háziállatok olyanok mint a kisbabák. Szóval miért ne lehetne, hogy az alkalmazottak egy kis időt töltsenek velük, mikor megérkeznek?” – nyilatkozta a cégtulajdonos, Greg Buchanan.

BrewDog

A skót sörfőzdéről már mi is beszámoltunk, egy hét fizetett szabi jár az újdonsült gazdiknak. A cég nem titkolt célja, hogy a világ legjobb cége legyen, ahol csak egy ember dolgozhat – húzásukkal sokaknak elnyerték a szívét.

És ha ez még nem lenne elég: több cég felajánl több nap fizetett háziállat-gyász időszakot is. Ez is ugyanolyan növekvő trendet képvisel egyre több helyen, hiszen az empatikus munkáltatók átérzik, milyen nehéz időszak ez a tulajdonosoknak.

 

Ezeket is ajánljuk:

Néhány helyen már lehet kutyás többletszabadságot kérni béren kívüli juttatásként

Így érd el, hogy főnököd kutyabaráttá tegye a munkahelyed

Ezt az élményt minden munkahelyen ki kellene próbálni

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: businessinsider
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...