Saját KB bal
Saját KB jobb

Kevin kutya összefogásra buzdít

Az egyre több kutyabarát által már jól ismert Kevin kutya nem csak cuki megjelnésével hódította meg a hazai kutyás közösségi médiát – a Facebookot és az Instagramot is, de fontos dolgokra is koncentrál, hívja fel a figyelmet. Legutóbbi posztjából kiderül: komoly gondok vannak a kutyák vasúton való közlekedési lehetőségeivel, ezért petíció benyújtását tervezi (gazdái segítségével).

 

Ugyan történt csekély előrelépés az utóbbi években a MÁV-nál a kutyák Intercity járatain történő utaztatását illetően, de ez csak részben oldotta meg a „problémát”. Korábban mi is írtunk róla, hogy élőállat csak akkor vihető fel a vonatra, ha a kézipoggyász mérethatárt meg nem haladó méretű szállítóeszközben helyezik el, mely alkalmas arra, hogy az utasok testi épségét, biztonságát, a vonatok, vagyontárgyak tisztaságát és sértetlenségét megóvja. A hordozóeszközt az utasnak végig szoros őrizetében magánál kell tartania.

De mi lesz a 8kg feletti kutyákkal? Csak személy- és gyorsvonatokon utazhatnak? Ez diszkrimináció!

Ezért is, a fenti diszkrimináció megszüntetéséért indítanának petíciót Kevin kutya (@pacsikevin) és gazdái. Facebookon – ahol már több száz megosztásnál jár – az alábbi üzenetet és felhívást tették közzé:

Mióta apáékkal vagyok, lassan hét hónapja, nem tudunk úgy utazni, hogy az e-vonatjegynél ne kérdezné meg a kalauz, hogy hol az én jegyem. Hol lenne? Mint “élő állat viteldíj” csatolva apáék jegyéhez, hiszen én, mint élő állat (köszi MÁV a kedves kategóriáért) nem tudok a saját nevemre jegyet váltani. Azt már meg sem említem, hogy mi, rendes, jólnevelt kuttyok még mindig nem utazhatunk IC-n. (2017 – lassan 2018 – van azt hiszem, és mi EU tagok vagyunk, bár jócskán lemaradva.) Így csendben döcögünk Budapest felé. A gazdik, és én, mint “élő állat”… Hát köszi, MÁV! Taggelnék, de mivel még aktív FB-oldaluk sincs, így esélytelen, hogy célba érjen az üzenet. Ha januárban beadunk egy petíciót, hogy utazhassanak a kutyik is IC-n (8kg felett, ketrecen kívül), csatlakoztok?

Ha fontosnak tartjátok a kezdeményezést (ami mi is, a Kutyabarát.hu csapata is melléállunk), akkor osszátok meg Kevinék üzenetét és januárban írjátok alá a petíciót! Hamarosan beszámolunk a fejleményekről!

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás és fotó: Kevin kutya Facebook
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...