A nővérek segítettek, hogy a nagypapa el tudjon búcsúzni kutyájától

David King lassan elvesztette a csatát a betegségével szemben. Az ápolók tudták, mennyire szereti kiskutyáját, így nem hagyhatták, hogy úgy távozzon a földről, hogyne tudna elbúcsúzni imádott kedvencétől.

Az idős férfi unokája, Ellie Miguel tette közzé a megható pillanatokat, ahol sikerült elintézni a végső találkozást. Nagypapája mindenhova vitte kutyáját, Lil Fee-t, a kutya is követte őt, ahová csak ment.

A férfi pár éve már küzdött a betegséggel, de mostanra állapota válságosra fordult. A nagymama azzal tartotta benne a lelket, hogy fotókat vitt be a négylábú társáról. A nővérkék sokszor hallották, hogy a nagyi a kutyáról mesél történeteket férjének.

Úgy döntöttek: nem hagyhatják, hogy David anélkül hunyja le örökre a szemét, hogy újra találkozna Lil Fee-vel. Így bátorították a nagymamát, hogy hozza be, sőt, segítettek neki bejuttatni egy nagy táskában.

A nagypapának végül sikerült megvárnia a búcsú pillanatát, és miután utoljára érintette kutyusát, eltávozott.

Minden tisztelet az ilyen hozzáállásért a nővérkék részéről. Számtalan kutatás bizonyította már, hogy kedvenceinknek a gyógyulás folyamatában de a végső búcsú pillanatában is hatalmas szerepe lehet. Előfordult már, hogy egy férfi azért ébredt fel a kómából, mert bevitték hozzá szeretett kutyáját.

A kórház megviselő lelkileg még egy erős, fiatal embernek is, az idősebbekre azonban pláne rossz hatással lehet. Egy unoka szintén becsempészte a nagyi kedvencét a kórházba, mikor az idős hölgy a depresszió jeleit mutatta a hosszas bent tartózkodás miatt.

Itthon is előfordult, hogy a mentősök magukkal vitték az utcán rosszul lett férfi kutyáját, Romániában pedig egy több óráig a kórház előtt várakozó kutyust engedtek be végül a dolgozók beteg gazdájához.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: life with dogs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...