Saját KB bal
Saját KB jobb

14 kutya élt magára hagyva pokoli körülmények között Nyírábrányban

A debreceni állatvédők évek óta küzdenek, hogy egy nyírábrányi nő ne tarthasson többé kutyát, de sosem jártak sikerrel. Most, hogy a tulajdonos kórházba került, a szomszédok jelentették a magra hagyott állatokat, így az egyesület tagjai végre el tudtak jutni az állatokig. Ami fogadta őket, az nem pár nap eredménye, amióta a gazda nincs otthon – sokkal súlyosabb a helyzet. 

Tegnap délután érkezett egy bejelentés Nyírábrányból Debrecenbe az Együtt az Állatokért” Állatvédő Közhasznú Egyesülethez.

A bejelentés szerint 14 kutya magára maradt egy háznál, mivel a gazda kórházba került, és úgy tűnik, nem is fog visszatérni. Amikor az állatvédők meghallották a település nevét, azonnal tudták, kiről lehet szó.

„Évek óta küzdünk azzal, hogy ennél a hölgynél ne legyenek kutyák, de sosem engedte, hogy lefotózzuk és hirdessük a kutyákat” – olvasható az egyesület közösségi oldalán.

A bejelentők elmondták, hogy az udvaron heten vannak, valamint a lakásba zártak szintén hét állatot, ebből 2 apró kölyök, 4 német juhász és egy keverék kutya. Az egyesület tagjai azonnal Nyírábrányba indultak, hogy felmérjék a helyzetet.

4 szuka és 2 kan kutya fogadta őket az udvaron, valamint egy földbe ásott járatból előbukkant egy apró, tenyérnyi, reszkető kölyök is. Kutyaházuk nincs, a kis kazánházba szűkösen elférnek. Egytől-egyig egymás rokonai, testvérei, egymás között szaporodtak. Egyikük láthatóan vemhes volt.

„Ekkor következett a fekete leves” – írja az egyesület. – „A szomszédok nem mertek bemenni a házba, mert féltek a nagy kutyáktól. A benti rész katasztrofális. Mindenhol ürülék (nem 2 napja lett ilyen a ház, ezt azért el kell, hogy áruljuk…), tömény ammónia szag, mindenhol szemét. A kutyáknak földet hordott be a „gazda”, hogy arra végezzék a dolgukat. Elképesztő állapotuk uralkodtak bent. 4 csontvázzá soványodott német juhász (keverék!?) kutyát találtunk bent, valamint 2 vegetáló kölyökkutyát. A házat átnéztük, az egyik szobában a szemét között találtunk egy nagyon idős kutyust is.”

Az egyesület a 4 legrosszabb állapotú kutyát elhozta, őket tudja egyelőre elhelyezni, így sos ideiglenes befogadókat keresnek, hiszen a többi 10 kutya helyzete még nem megoldott. A fajta jellegűek fajtamentésével felvették a kapcsolatot.

Aki tud segíteni az egyesületnek, az hívja a 20/4024303-as vagy a20/4024301-es telefonszámot.

 

 

Ez is itthon történik:

Több mint 100 kutyát foglaltak le egy söjtöri szaporító telepen

Gyártsunk nyilvánosan és tömegesen nem kívűnt almokat – és tegyünk úgy, mintha ez jó dolog lenne

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Együtt az Állatokért” Állatvédő Közhasznú Egyesület – Debrecen
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...