A pár kutyája rosszullétet szimulál, hogy otthon maradjanak vele

Kennady és Alex bldogan élnek Utah-ban kutyájukkal, Sully-val. Miután a lány egyik nap hazaért, meghallotta, hogy kedvencük furcsa hangokat hallat: csuklik, hörög, köhög. Azonnal értesítette a férjét, aki otthagyta a munkáját és hazasietett. Furcsa eredményre jutottak kutyájuk állapotát illetően. Szerencsére cseppet sem rosszra. 

Miután látták, hogy kutyájuk furcsán köhög, hörög, az interneten keresztül kezdték el keresni a lehetséges okokat és azt, hogy hogyan kell újra éleszteni egy fuldokló állatot. De akkor arra lettek figyelmesek, hogy Sully újra teljesen normálisan viselkedik. Farkcsóválva járt körbe a lakásban. Mindenesetre Alex aznap már nem ment vissza dolgozni, inkább otthon maradt, és felügyelte a kutyát, nehogy hirtelen megint rosszra forduljon az állapota.

A köhögés abbamaradt aznap éjjelre, de amikor másnap reggel munkába készülődtek, újra jelentkezett. Így a férfi aznap otthonról dolgozott, és úgy határoztak, hogy a legjobb, ha délután elviszik az állatorvoshoz.

A vizsgálat után az orvos számos lehetséges betegséget említett, beleértve a kennelköhögést, de Sully eredményei teljesen normálisak voltak, semmilyen elváltozást nem mutattak ki.

„Kapott antibiotikumot arra az esetre, ha valamilyen bakteriális fertőzése lenne, de sem láza, sem bármilyen tünete nem volt” – meséli Alex. – „Ekkor már az orvos is összezavarodott.”

Az állatorvosi látogatás után a pár otthon maradt a hét további részében, de Sully semmilyen tünetet nem produkált. Miután még egyszer elvitték egy vizsgálatra, az állatorvos említést az ún. szimulálás lehetőségéről: néhány kutya képes hamis betegség tüneteit produkálni vagy például bicegni, hogy extra figyelmet, törődést kapjon.

„Biztosak vagyunk benne, hogy tudja, hogy tudunk a szimulálásáról. Amikor tényleg beteg volt, annyira ápolgattuk, hogy valószínűleg megtanulta: ha furcsán, máshogy viselkedik, mint a megszokott, akkor azonnal vele töltjük a napot.” – mondja Alex.

Colin Allen, a Pittsburgh-i Egyetem kognitív tudományok professzora szerint Sully nem szándékosan csapta be gazdáit, egyszerűen csak egy jól bevált tanult viselkedést húzott elő tarsolyából.  

Alex azóta posztolta esetüket a közösségi oldalán, és rengetegen erősítették meg a sztoriját saját furcsa kutyás szimulálós történetükkel egy kis extra figyelem fejében.

 

A témához kapcsolódnak:

Tudatosan használják az arckifejezéseket a kutyák velünk szemben

Kísérlet bizonyítja: a kutyák simán átverik az embert, ha kell

Bűntudat vagy drámajáték?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: buzzfeed
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...