Gyújts egy gyertyát a kutyádért, hogy ne legyen láthatatlan!

Összefogás a kutyás Városligetért – Újabb elkerített terület jelzi, hogy a Városliget beépítése valóság, és hiába jött ki például legutóbb a Greenpeace felméréséből, hogy a budapestiek kétharmada kizárólag közparkként újítaná meg a Városligetet, a projekt nem áll meg – hívja fel a figyelmet a ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület.

 
 

 

Tavaly az EB OVO által végzett kutatást közel 2600 kutyás töltötte ki, akiknek többsége mindennap a Városligetben sétáltatja kutyáját. Napi ezer kutya.

Az elmúlt években számtalan kompromisszumos javaslattal próbáltak hatni a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület képviselői, de mindhiába, egyetlen javaslatuk sem ért célba.

A kerítések számának növekedésével egyre kisebb területre szorulnak a kutyások, és ezen területek többségét már nem fogja többet szabadon kutyamancs érni. Nyomasztó ez a legtöbb kutyatartó számára.

Éppen ezért szeretnék láttatni magukat és kutyáikat, hogy megmutassák hány kutyus élvezi nap, mint nap a Városligetet. Egy kutya = egy gyertya. Mindenki aki szeretné képviselni a kutyája érdekét, szabad mozgáshoz való jogát, tegyen egy gyertyát 2017.11.12-13. között a kerítés Olof Palme sétány felőli sarkánál a járdára.

A ZöldEb egyesület egyik célja, hogy kiálljanak a kutyások érdekeiért, hogy szabadon élvezhessék a Városligetet, mint közparkot, békés együttműködésben a nem kutyásokkal közös szabad területek használatával. A mostani akcióval a céljuk, hogy láttassák azt a több száz kutyát és családjukat, akik mindennap a Városligetben sétálnak együtt.

 
 
 

(kutyabarát.hu)

Forrás: https://www.facebook.com/zoldeb/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...