Saját KB bal
Saját KB jobb

Emberkínzást imitáló fotókkal próbálja felnyitni az emberek szemét az Állatvédőrség

Az országos állatvédő szervezet furcsa ötlettel állt elő: mindennap 4 képből álló fotósorozattal próbálják megértetni az emberekkel, hogy min mennek keresztül az elhanyagolást, bántalmazást, állatkínzást megélt állatok. A fotón magyar ismert emberek mutatják be, milyen lenne, ha velük is ugyanaz történne. 

Ripka Dániel fotográfus ötlete nyomán 8 ismert ember állt modellt, és olyan fotósorozatok születtek, amelyek az állatkínzást elkövető ember és az áldozatul esett állat szerepét cserélik fel.


Laky Zsuzsit vadászok lőtték ki

Természetesen mind a fotós, mind a modellek, mind a maszkmester honorárium nélkül vállalták, hogy segítenek az Állatvédőrségnek felhívni a figyelmet az egyre növekvő számú állatkínzásos esetre.


Ganxsta Zolee a viadalon

Ganxsta Zolee egy viadalon vett részt, ahol ez esetben kutyák voltak a nézők, Laky Zsuzsit puskával lőtték meg. Horváth Évát egy autóból dobta ki kutya gazdája, a ketrecben tartott Zimány Lindát pedig kozmetikai kísérleteknek vetették alá.


Vásáry André

Dombóvári Istvánt sintérbottal fojtogatták, Németh Kristóf az örökké láncon tartott kutyák életét imitálta, Vásáry Andrét bántalmazták, Herczeg Zoltán divattervezőt pedig szűk ketrecbe zárták, ahol mozdulni sem tudott úgy, ahogy a szaporító telepeken élnek a kutyák.


Dombóvári István

Sokszor olyan súlyos állatkínzási esetekkel találkoznak az állatmentő szervezetek, hogy már valóban nehéz eldönteni, milyen kampány lenne hatékony. A szervezők hiszik: ha mindig egy ember látásmódját sikerül megváltoztatni, már megérte. De a legelső feladat természetesen a felnövekvő generáció oktatása.


Zimány Linda

„Az állatvédelem mindannyiunk közös ügye, senki sem lehet közömbös iránta. A figyelemfelkeltés, a meghökkentés volt a célunk, ezért cseréltük meg a szerepeket” – magyarázta a Lokálnak Tornóczky Anita, a szervezet szóvivője.


Horváth Éva

„Imádom az állatokat, gyerekkoromban 300 disznót, 15 lovat és több tucat kutyát tartottunk” – meséli Laky Zsuzsi szintén a Lokálnak. – „Ezért mindig kinyílik a bicska a zsebemben, ha állatkínzásról szóló híreket olvasok. A vadászokat nem kedvelem, a fegyvereket pedig utálom, szóval nagyon nyomasztó volt a puskacső előtt állni.”


Németh Kristóf


Herczeg Zoltán

 

Cikkajánló:

Reméljük, hamarosan iskolai tananyag lesz az állatokkal való helyes bánásmód az oktatási intézményekben

Állatok segítenek az oktatásban

Ezer ember gyújtott gyertyát az állatkínzás áldozataiért

 

 

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...