Saját KB bal
Saját KB jobb

A menhelyi kutyát gyanúsítják barátja, a plüss hippó kibelezésével

A wisconsin-i Fox Valley Humane Association állatmentő szervezet állt elő minden idők legnagyobb bűntettével. A közösségi média erejéhez fordultak, hogy megoldják a rejtélyt, aminek főszereplője Hank, a menhelyi eb és barátja, Bolyhos Lila Hippo. Azt hitték, elválaszthatatlan a páros, amíg az erőszakos eset meg nem történt.

„Megpróbáltuk komolyan kérdőre vonni, hogy mit tett, de ő csak bűnös tekintettel elfordult.”

Előző héten történt az eset, amikor a menhely dolgozói felfedezték, hogy Bolyhos Lila Hippo-nak azonnali sürgősségi ellátásra van szüksége. Szerencsére még időben találták meg a testét, a gyanú pedig azonnal társára, Hank-re terelődött.

„Dr. Laura éppen életmentő műtétet hajt végre Hippo-n, hogy helyrehozza a majdhogynem lefejezett állapotát” – írta a menhely. – „A bűntény részletei, ami a sérülést okozta, még egyelőre homályosak, mivel Hank megtagadja a válaszadást. Kérjük, gondoljatok Bolyhos Lila Hippo-ra!”

Végül Hippo túlélte a műtétet, de tömése nagy részét sajnos elvesztette. Hogy a további károsodást és fertőzést megakadályozzák, a sebeit nyitva hagyták és a teljes tömőanyagot kénytelenek voltak eltávolítani.

„Még egy kicsit kába a fájdalom-csillapítóktól, és a kedve is egy kicsit laposnak tűnik, de nagyon bízunk benne, hogy teljesen felépül majd” – volt olvasható a menhely oldalán.

Az életmentő műtét után megkezdődhetett a nyomozás. Az első számú gyanúsított természetesen Hank. Az első alkalommal feltett kérdések nem vezettek eredményhez. Hank-et behozták a kihallgatásra a társa elleni támadás ügyében, de az eb szája egész végig zárva maradt.

Bolyhos Lila Hippo-t is kihallgatták, miután magához tért. Egy terapeutával beszélgetett Hank-el való kapcsolatáról, segítséget kapott, hogy fel tudja dolgozni a sérülés okozta lelki traumát.

„Hank ma reggel találkozott kinevezett ügyvédjével, hogy megvitassák a hippopotabúzus részleteit. Noha még nem nyújtották be a vádiratot, egyelőre nincs más gyanúsított. Az ügyvédje azt tanácsolta, tegyen vallomást.”

Ahogy nőtt a nyomás Hank-en, egyre több eb fejezte ki támogatását irányába. Hittek az ártatlanságában.

Az Appleton Rendőrkapitányság vezetője, Thomas rendőr a helyszínre érkezett egy kiképzés alatt álló komoly rendőrkölyökkel, nyomok után kutattak – és találtak is. Egy csomó töltelékre leltek Bolyhos Lila Hippo kenneljének tetején, ami kulcsfontosságú bizonyítéknak számított az ügyben.

Gondos és körültekintő vizsgálat után a nyomozók megállapították, hogy nem történt támadás. Az eset úgy történhetett, hogy Bolyhos Lila Hippo felmászott a kennel tetejére, hogy a záróra ellenére kinyissa a boxát, feltételezhetően nasit akart lopni. Hippo fennakadt az ajtón, míg Hank rémülten figyelte barátja szenvedését.

„Szédítő üvöltés söpört végig a menhelyen, ahogy Hippo küzdött, hogy kiszabadulhasson. Hank odatolta az ágyát az ajtóhoz, felhalmozta az összes takarót és lepedőt, amit csak talált a kennelben, hogy ki tudja szabadítani barátját. Egész éjjel küzdött az életéért, amíg a menhely dolgozói meg nem találták reggel” – számolt be a szervezet.

Végül bebizonyosodott, hogy Hank nem hogy ártatlan, de még hős is. Thomas rendőr tisztázta minden vád alól, és ahogy ártatlansága napvilágot látott, Hank azonnal megkapta a meghurcolásért járó kárpótlást: örökbe fogadták. Természetesen Bolyhos Lila Hippo barátja is a családhoz került – de belsejét már nem töltötték vissza. Bízzunk benne, hogy az életük további része már bűntény-mentes lesz.

 

Még több trükkös kutya:

A szégyenben maradt ebeket imádja a fél világ

Bejött az idős menhelyi kutya módszere

Bűnös kutyák – Top 10

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...