Görbicz Anita búcsúzik drága kutyájától

Görbicz Anitát 2005-ben a világ legjobb női kézilabda játékosának választották. Emellett végtelenül jó gazdi is volt, amikor csak tehette, mindenhova együtt ment kedvencével. Ahogy fogalmazott, Yoda jófejségben világbajnok. Most azonban kénytelenek voltak búcsúzni egymástól. 

„Az út véget ért. Isten veled kicsi Yoda” – ezzel búcsúzott Anita közösségi oldalán imádott kutyájától.

Yoda nem volt hétköznapi „vétel”. Anita egy korábban nekünk adott interjújában beszélt arról, hogy a kutyát születésnapjára kapta a csapattársaitól. Meglepték vele, ő maga először nem akart. 

Panellakásban lakott, és túl nagy feladatnak tartotta az edzések, a munka mellett.

„Mindenki azt mondta a környezetemben, hogy Anitának nem kell kutya, és hogy nem lennék képes ellátni” – mesélte Anita. – „ Hornyák Ági csapattársam volt az, aki viszont biztos volt benne, hogyha én megkapom a kutyust, akkor törődni, foglalkozni fogok vele, így nem tudták lebeszélni az ötletről. Áldom azóta is Ágit, hogy kitartott a véleménye mellett.”

Hornyák Áginak, aki szintén klasszis játékos, igaza lett. Egyszer sem fordult elő, hogy ne lett volna kedve Anitának foglalkozni új kutyájával, aki a Yoda nevet kapta.

Ha Anita itthon volt, bárhová ment, vitte magával kedvencét. Amikor elutazott, mindig édesapjáék vigyáztak rá, de amint elhangzott Anita neve vagy mutatták a tévében, Yoda nyüszíteni, sírni kezdett.

„Hogy mit tartanék érdemesnek kihangsúlyozni a kutyás életből? Elsősorban a hűséget. A szeretet, ami belőlük árad, ahogyan várják haza az embert, úgy gondolom, ezt egy ember nem tudja ilyen formában megadni. Boldogságot, vidámságot nyújtanak, nem tudnék rá rosszat mondani.”

 

Könnyű legyen a föld felette.

 

 

 

 

(Kutyabarát.hu)

Fotó: Görbicz Anita FB
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...