Hatalmas mennyiségű adományt gyűjtöttek a diákok a menhelynek

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének diák önkéntesei mindent bedobtak: két nap alatt összesen 470 kilogramm tápot gyűjtöttek össze, tanácsadással és elsősegély füzettel várták az érdeklődőket. Nagyon is hasznos segítségnek számít a munkájuk.

Habár minden diáknak kötelező 50 órát közösségi munkával tölteni, hogy részt vehessen az érettségin, azt szabadon megválaszthatják, hogy milyen típusú szervezetnél szeretnék ezt ledolgozni. Szerencsére egyre több állatszerető diák látja a kemény menhelyi munka mögött azt is, hogy mennyire jó érzés állatokon segíteni.

Pénteken és szombaton két helyszínen dolgoztak az adománygyűjtők, és két nap alatt rengeteg adományt tudtak összeszedni. A diákok közül sokan úgy gondolják, hogy az állatvédelem jó irányba halad, és a barátaiknak is át tudják adni azt a jó érzést, ami egy ilyen szervezet megsegítésével együtt jár, hátha kedvet kapnak ők is. Sokan érzik a különbséget aközött, hogy valaki bántja vagy támogatja az állatokat, így ők utóbbit választják.

Az érdeklődők leggyakoribb kérdései közé tartozott, hogy hogyan tudják elviselhetőbbé tenni kedvenceik számára a nagy meleget, de a diákok az egyéb egészségügyi és életmódbeli kérdésekben is igyekeztek segíteni tájékoztató füzetekkel.

A szervezet olyan sikeresnek ítélte meg az adománygyűjtést, hogy jövő hónapban folytatják. Így működik, mikor a kötelező közösségi munkából valami több és jobb lesz.

Jó dolgok sülhetnek ki belőle, ha az emberek összefognak:

Elítéltek segítettek a Rex Alapítvány telephelyén

Amikor iskolások teszik szebbé a menhelyi kutyák környezetét

Fotókiállítás a menhelyi kutyák örökbe adásáért

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...