Felébredt a brit férfi a kómából, mikor kutyája megjelent a kórházban

Andy Szasz valószínűleg örömmel emlékszik vissza a napra, mikor kutyatulajdonossá vált. Tüdőgyulladással kórházba került, ahol leállt a légzése, és kómába esett. Kutyája látogatására azonban magához tért, mintha csak aludna.

A számunkra érdekes nevű Andy egy személyben férj, rák-túlélő, tüdőgyulladásos beteg és talán a legszerencsésebb, hogy kutyagazdi is. Pár hónapja súlyos betegséggel szállították kórházba. Sajnos az állapota egyre romlott, végül leállt a légzése, így a doktorok úgy döntöttek, az egyetlen esélye, ha gyógyszerekkel kómás állapotba helyezik.

A kezelőorvosai úgy számították, hogy legalább egy hét kell ahhoz, hogy Andy magához tudjon majd térni a kómából. Felesége türelmesen várt a betegágyánál, de hogy ne legyenek annyira egyhangúak a napok, egyik nap bevitte magukkal szeretett kutyájukat, Teddy-t.

Andy 2012-ben fogadta örökbe a schnauzer – uszkár keveréket, pont azelőtt, hogy rákot diagnosztizáltak nála. A férfi legyőzte a betegséget, kutyája végig mellette volt, erőt adott neki. Most pedig csodával határos módon kedvence kimondottan fontos szerepet játszott újabb felépülésében.

Teddy – ahogy belépett a kórházi szobába és meglátta gazdáját – azonnal ugatni kezdett, mire Andy egyszerűen magához tért a kómából, mintha csak aludna. A férfi nagyon hálás feleségének és kedvencének, hogy mellette voltak a nehéz időszakban is. Úgy érzi, Teddy-vel egymást mentették meg, csak egy kis idővel később viszonozta a négylábú.

Az egyik legnagyobb brit állatvédő szervezet, az RSPCA (Royal Society for Prevention of Cruelty to Animals) egy ünnepélyes ceremónia keretében kitüntette az ebet, aki valószínűleg semmi mást nem tett, csak szívből szerette gazdáját, és ezt a tudomására akarta hozni.

 

Nem ez az első eset, hogy egy kutya akár egészségileg is képes segíteni gazdájának:

PJ és kutyája megmentették egymást, és azóta a legnagyobb kalandokat élik át

A 70 éves veterán kutyája kedvéért tanult meg újra járni

Kutyák, akik bekerültek az iskolai évkönyvbe

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Little things
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...