Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutya, aki magát buszoztatja a parkba, és a másik, aki elmegy kutyakaját venni

Seattle kedvenc kutyája, Eclipse felszáll a buszra, felül az ülésre, majd miután mindenkit elvarázsolt bájával, 4 megálló múlva leszáll a parknál. A brazil Pituco is hasonlóan önálló: csak ő buszozás helyett gyalog megy, és nem a parkba, hanem a boltba.

Eclipse-t mindenki szereti, minden utasnak mosolyt csal az arcára. Van gazdája, de néha a kutya megoldja maga, hogy eljusson a parkba. Az egész úgy kezdődött, hogy gazdája egyszer túl sokáig elmaradt a megállóból, hogy vegyen valamit, így, amikor megjött a busz, Eclipse felszállt nélküle.

Addig is annyiszor járt már azon az útvonalon, hogy tudta, melyik megállónál kell fel- és leszállni. Tulajdonosa is tudta, hogy az eb tudta: így a férfi utána buszozott a parkba, ahol kedvence épp lemozgatta magát.

Azóta gazdája adott neki egy kis szabadságot, és néha csak később csatlakozik hozzá a sétára. Bár azért éri kritika a kutya veszélyeztetése miatt, de Eclipse annyira tudatosan utazik, használja az üléseket, a megfelelő helyen száll le, és nem lép autók elé, hogy az önkormányzat egyszerűen engedi utazni a négylábút – a sofőr felügyelete alatt. 

A sofőrök pedig szívesen utaztatják, mert minden utasuk egy kicsit vidámabb, ha ő ott van. 

Pituco, a másik önálló eb egy brazil város, Paraí lakója, ahol kellő rutinra tett szert ahhoz, hogy egyszerűen egyedül elmenjen közértbe. Rájött, hogy míg más kutyák elnyerik a jutalomfalatot, ha jól viselkednek, ő akár el is mehet maga egy zacskónyiért.

Amikor kedve tartja, fogja magát, és elkocog a közelben lévő állatorvosi rendelőbe, ahol árulnak állatfelszerelést és eledeleket is. Innen tölti fel készleteit. Természetesen nem ingyen kapja, ahogyan azt ő hiszi, amit a kutya elvisz hitelbe, azt a boltban felírják, és családja később kifizeti.

 

Linkajánló:

Ha kutyáink beszélni tudnának

A brazil buszpályaudvar befogadta a kóbor kutyákat

A világ legédesebb benzinkutasa

 

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda, The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...