Bajban a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány

Az alapítványok számára az egyik legértékesebb segítség az ideiglenes befogadás. Amíg az otthontalan kutyák új családra lelnek, addig sem barátságtalan kennelekben kell várniuk. A nyári időszak azonban a legnehezebb a szervezeteknek. Most a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány kutyái kerülhetnek nehéz helyzetbe. 

Nem is gondolnánk, hogy rengeteg ideiglenes befogadó a diákok közül kerül ki, így az iskolaszünetek alatt minden évben óriási bajba kerül az alapítvány. Amíg az ideiglenes befogadóknak közbe jönnek nyári programok, utazások, addig a kutyákat – ha kennelbe, panzióba el is tudják helyezni, óriási lelki törés számukra, és a panzió ára is plusz költségeket jelent a szervezetnek. 

A Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány nem rendelkezik menhellyel, a kutyák elhelyezésében az ideiglenes gazdikra támaszkodnak. Emellett segítenek a helyi embereknek állataik ivartalanításában, információkkal látják el őket, és ha reménytelen a helyzet, akkor veszik át tőlük a szenvedő vagy beteg állatokat.   

„A nyári időszakra (június-augusztus) keresünk ideiglenes befogadókat mentett kutyáink és cicáink számára Budapest és körzetében. Sok befogadónk diák, nyáron elutazik ,  így óriási problémát jelent mentettkéink elhelyezése. Megszakad a szívünk kennelbe helyezni a kutyusokat, akik sokszor embertelen körülmények között éltek, és mára végre újra bíznak az emberben,  biztonságban érzi magukat családi környezetben.

Többségünk megszokta a családnál/ lakásban élést, és szobatisztává vált, ám a kennelben ez a sok hetes fejlődés sajnos kárba veszne. Jelenleg 200 kutyus és 100 cica van gondozásunkban, és rengeteg várólistán, ami azt jelenti, hogy akkor tudjuk kimenteni őket a nyomorból, ha új helyek üresednek meg. Kérünk benneteket, segítsetek ideiglenes befogadással. Rengeteg fajta, termetű és természetű kutya, cica van nálunk, segítünk nektek megtalálni a legmegfelelőbbet. Minden orvosi ellátást, és szükség esetén az eledelt, felszerelést is biztosítjuk” – mondta Nemere Nóra, a szervezet egyik önkéntese.

20 állat részére keresnek ideiglenes befogadót nyárra, de rajtuk kívül 300 állat vár segítségre. Ha segítenétek, vagy kérdésetek van,  keressétek bátran az alapítványt közösségi oldalukon vagy ezen az email címen: [email protected]. Az ideiglenes befogdaás menetéről ITT olvashattok.

 

Az ideiglenes lélektanról bővebben ide kattintva olvashattok.

 

Különleges ideiglenesen befogadott kutyák történetei:

Titokban örökbe fogadta a kutyát az anyuka, akibe kisfia beleszeretett

Bejött az idős kutya módszere – vagy inkább a fotósé

 

 

(Kutyabarát.hu)

A képeken az alapítvány ideiglenes befogadásra váró kutyusai és cicája
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...