Kutyák, akik bekerültek az iskolai évkönyvbe

Néhány iskola vezetése nem csak engedi vagy megtűri a segítőkutyák jelenlétét az iskolában, de igyekeznek elismerni is a tanulók mellett végzett munkájukat. Nem csak nagy becsben tartják őket a hétköznapok során, de az iskola elvégzésével az évkönyvekbe is beteszik a fotójukat, mert megérdemlik.

A Utah-i North Summit Gimnázium úgy gondolta, méltó helyet érdemel az évkönyvben az egyik tanuló segítő kutyája is. Mivel Katie minden áldott nap végig kísérte gazdáját, Hailee-t, mindenki ismerte az iskolában, és tudták, mennyire elengedhetetlen volt a jelenléte, így az iskola vezetésének természetes volt, hogy gazdája mellé az ő fotója is bekerüljön az emlékkönyvbe.

Hailee-nél 2014-ben diagnosztizáltak egyes típusú diabéteszt, és az egyre súlyosbodó rohamai miatt döntöttek úgy, hogy négylábú segítséget szereznek mellé. Hailee-nek soha többé nem romlott az állapota, így az iskolát is rendesen be tudta fejezni.

 

A virginiai Stafford Gimnázium is fontosnak tartotta, hogy a hozzájuk „járó” kutya fotója is szerepeljen a könyvben. Andrew Schalk szintén 1. típusú cukorbetegségben szenved, kutyája, Alpha pedig 30-40 perccel korábban is képes jelezni, ha vércukra megugrana vagy hirtelen lesüllyedne.

Az iskola olyan jól kezelte a helyzetet, hogy Alpha is iskolába jár gazdájával, hogy még saját iskolai azonosító kártyát is kapott.

Természetes volt az évkönyvbe kerülése is, amit jelen esetben saját gazdája kérvényezett.

Tyler McCready-ről már korábban beszámoltunk, nála cukorbetegsége mellé depresszió is társult, egyedül kutyája, Sinatra tudta kihozni ebből az állapotból. Együtt küzdötték végig magukat az iskolai éveken, és Tyler Sinatra-val együtt vonulhatott be a ballagási ünnepségre, ahol ők kapták a legnagyobb tapsot.

 

 

Ezeket is ajánljuk:

Segítőkutyák az első munkanapjukon

Miért ne simogassuk a segítőkutyákat munka közben

Autista fiú 8 hónapos segítő kutyáját kobozták el a rendőrök

 

 

(Kutyabarát.hu)

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...