Saját KB bal
Saját KB jobb

A menhelyi kutya a sarokban ül lehorgasztott fejjel, mégis eléri, hogy mindenki megszeretgesse

John Hwang fotós rendszeresen látogatja a los angelesi menhelyeket, hogy időt töltsön a gazdira váró kutyákkal. Egyik ilyen alkalommal meglátott egy idősebb állatot, aki a sarokban ült teljesen mozdulatlanul. Mégis az egész napot vele töltötte.

A 10 év körüli kutya a sarokba húzódva ült, biztos távolságban a rácstól, egyáltalán nem mozdult, fejét sem emelte fel. Az sugárzott róla, mint aki feladta, mint akit nem érdekel senki emberfia.

John azt hitte, ő az a kutya, aki soha nem fog odajönni hozzá, így egy kicsit megállt, és nézegette a legyőzöttnek tűnt állatot, de aztán meglepetés érte. Ahogy meglátta a kutya, hogy John elsétál mellőle, azonnal felemelte a fejét és odacsoszogott a kerítéshez.

„Kicsit koordinálatlannak tűnt, de ahogy mozgott, egyben olyan szeretnivaló is volt” – meséli John. – „Lehet, hogy a kis teste már nem, de a szíve tökéletes volt.”

A kiskutya egy pillanat múlva már teljes testével a rácsnak dőlt, és folyamatosan kunyizta John-tól a szeretetet. A férfi jó sok időt töltött annál a kennelnél aznap, és egyszerűen csak élvezték az összekapcsolódást.

„Egész nap ott ülhettem volna vele. Láthatóan szerette a társaságot.”

Amikor John hazament, utólag kezdett el gondolkodni: lehet, hogy nem a borító alapján kellene megítélnünk azt a bizonyos könyvet: a kutyát sem az alapján, hogy hogy érzi magát egy menhelyen. De az is lehet, hogy egyszerűen csak kitűnő módszert fejlesztett ki a kis menhelyi eb, hogy felhívja magára az elhaladó emberek figyelmét.

 

Ha már felmerült az átverés:

Kísérlet bizonyítja: a kutyák simán átverik az embert, ha kell

A feleség hazaviszi a cuki kölyökkutyát

Mi történik, ha egy bűvész eltünteti a kutyák jutalomfalatját

 

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...