Saját KB bal
Saját KB jobb

A katona örökbe fogadta a kutyát, aki megmentette az életét, pedig mindenki ellenezte

A katonai véleményezés szerint Layka, az Afganisztánban szolgált kutya túl agresszív volt az örökbe fogadáshoz. De miután megmentette egy csapat katona életét, négy lövést kapott, és elvesztette egyik lábát, az ott szolgáló őrmester tudta: ideje törleszteni, amit kaptak tőle.

Layka egy azok közül a kutyák közül, akik nap mint nap hőstetteket hajtanak végre, emberéleteket mentenek meg, még ha nincsenek is tudatában fontosságuknak.

 

 

 

 

 

 

 

Julian McDonald őrmester a szakasz előtt küldte be Laykát egy veszélyes épületbe Afganisztánban, hogy a csapat segítségére legyen. A kutya sajnos négy lövést kapott, de így is leterítette a támadót, megvédve így minden mögötte haladó katona életét.

Nagyon kemény órák következtek: egy 4 órás műtéttel – egy lábát ugyan elvesztette, de túlélte a támadást. Az őrmester ekkor döntött úgy, hogy törlesztenie kell a kutya felé azt, amit ők kaptak tőle: vissza kell adni az életét.

„Szörnyen éreztem magam, mert én voltam az, aki beküldtem az épületbe. Neki köszönhetjük, hogy én és a bajtársaim ma itt lehetünk. Ha a kutyák áldozatot hoznak a hazánkért, akkor nekünk is kötelességünk áldozatot hozni értük. Megmentette az életem, cserébe ugyanezt kellett megtennem érte is.” – mondta az őrmester.

A katona minden véleményezéssel szembe ment, keményen küzdött, hogy haza vihesse Laykát, aki az első percben lefeküdt az egy éves kisfia elé, és átadta magát a kényeztetésnek. Azonnal a család részévé vált, és most már szabadon labdázhat anélkül, hogy cserébe bombákat kellene kiszagolnia. Még mindig aktívan dolgozik, de már csak a kondíció megőrzéséért, és a közös időtöltésért.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Kutyák harctéri szolgálata – a II. világháború

A bombakereső hős kutya és gazdája utolsó közös pillanatai

Újra együtt a veterán katona és szolgálati kutyája

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Dogtime
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...