Saját KB bal
Saját KB jobb

Németország is nemet mond a szőrme farmokra

Minden évben többmillió állat él át halálos kínokat, hogy szőrmeként végezze. Szerencsére a világ egyre több pontján kezdik felismerni, hogy egy kulturált, fejlett társadalom nem bánhat így érző ényekkel. Most Németország állt át a helyes oldalra, és tiltja be a szőrme farmokat.

Ütlegelés, elektromos áram, élve nyúzás – pár a sok lépés közül, amin egy állat keresztül megy, hogy utána szőre valaki vállán, nyakán tündököljön, mint a divat egyik ősi eleme. Szerencsére azonban egyre többeket zavar a hozzátapadt vér és szenvedés, így több tíz éve hatalmas kampányokat vezényelnek az állatvédelmi szervezetek, hogy a valódi szőrme előállítását betiltsák.

Jelenleg Németországban sikerült elérni, hogy megszavazzák: az összes szőrme farm, ahol bundájukért „nevelnek” majd ölnek le állatokat, bezárjon.

„Németország utolsó szőrme farmja egy 5 éves átmeneti időszak után fog bezárni. Az új törvényjavaslat szigorúbb szabályokat követel majd meg a szőrme farmok irányítására vonatkozóan, és hatékonyan fogja előidézni, hogy a nyérc  tenyésztés mennyiségi növelése lehetetlenné váljon a termelők számára. A szőrme-tenyésztési tilalmak és a szigorúbb szabályozások, amelyek elkerülhetetlenül a létesítmény bezárásához vezetnek, egyre szélesebb körben elterjedtek. Tavaly már Japán és Horvátország is tett hasonló lépéseket” – olvasható a PETA oldalán.

Az Amerikai Egyesült Államok 2000-ben betiltotta a kutya- és macskaszőrből készült termékek importját, exportját és árusítását. Olaszország, Franciaország, Dánia, Görögország, Belgium és Ausztrália az importot tiltja, de a szőrmék eladása még mindig kvázi-legális. A legtöbb országban sajnos még mindig találkozhatunk kutya- vagy macskaszőrből készült termékekkel, mint a plüss játékok, csizmák vagy táskák. Az Európai Unió területére 2009 óta tilos a termékek importja.


„Ha nem viselnéd a kutyádat, akkor kérlek, semmilyen szőrmét ne viselj” – Goran Visnjic

Ma a szőrmeiparba került nyersanyag mintegy 85%-a érkezik olyan zárt farmokról, ahol az állatokat fogságban termelik. Sokan nem hogy végignézni, de még elhinni sem tudják az állatvédők által posztolt videók alapján, hogy milyen körülmények között élnek és halnak ezek az állatok.

Szerencsére sok híresség és neves divatház is a kampányok aktív tagja, akik azért küzdenek, hogy az alternatív megoldásokat bemutassák a világnak: van élet a valódi bőr és szőr nélkül. Itthon is volt rá példa.

Hajrá Németország! Nagy lépés.

 

Ezek is fantasztikus eredmények:

Betiltják a kutyahúst a yulin-i fesztiválon

Taiwanon mostantól tilos a kutyahús fogyasztás

Jogerős! Kétéves letöltendő börtön az állatkínzónak itthon

Nem szerepelhetnek többé állatszámok a bukaresti cirkuszban

 

 

 (kutyabarát.hu

Forrás: PETA
 
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...