Több mint ötven kölyökkutyát zsúfolt be egy autóba egy olasz férfi Zalában

Állatkínzás miatt indult eljárás egy olasz férfi ellen, akinek autójában hétfő este 54 kölyökkutyát találtak ládákba bezsúfolva – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A járőrök Nagykanizsa külterületén állították meg ellenőrzésre a 25 éves olasz férfi által vezetett furgont. A rendőrök a jármű rakterében két ládában, valamint két kutyaboxban találtak rá az 54, különböző fajtájú kölyökkutyára.

Az állatok állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkeztek, ivóvizet sem kaptak. Megtalálásukat követően valamennyit a nagykanizsai állatmenhelyre vitték.

A férfi ellen a rendőrök állatkínzás gyanúja miatt indítottak eljárást.

Azt még nem tudni, később mi fog történni ennyi kutyával, hiszen az ivartalanítási, oltási és chipelési költségeik az egekbe rúgnak, és anélkül nem adhatók örökbe felelősen, főleg, hogy elvileg fajtatiszta kutyákról van szó.

 

Ahogy korábban már írtunk a problémáról, egy külföldi tudósító vizsgálatából kiderül, hogy körülbelül 100 csempész banda foglalkozik a kutyák transzportjával Kelet-Európából és Írországból, ami nagyjából egy 100 millió fontos (majdnem 37 milliárd forintos!) biznisz. A csempészek HETI 35 ezer fontot (13 millió forint) is kereshetnek. Sajnos Magyarország kedvelt kiinduló hely, még mindig rengetegen élnek a szaporításból.

 

Sajnos ezek is itthon történnek:

Magyar szaporítókról, piacokról és csempészekről hangos a külföldi sajtó

17 kutyával szaporított egy panellakásban

A hajléktalanok szaporítása miatt is egyre több a magára hagyott állat

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: MTI
Fotók: police.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...