Saját KB bal
Saját KB jobb

Leöntötték ragasztóval, de túlélte, és mára fantasztikus szőrgombóc lett

Pár gyerek azt gondolta, jó móka egy kutyát leönteni folyékony ragasztóval, majd végigvonszolni a sárban és magára hagyni. Éppen mielőtt a ragasztó teljesen megszilárdult volna rajta, felfigyelt rá valaki. Rengeteg időbe telt megtisztítani, és a teljes felépülése közel fél évig tartott. De ilyen csodálatosan néz ki most!

A ragasztót csak oldószerrel lehet letakarítani, amit pedig egy élő szervezeten nem lehet alkalmazni, így Pascal megmentőinek igencsak fel volt adva a lecke. A ragasztó olyan mennyiségben került a kutyára, hogy csaknem élő szoborrá szilárdult, ahogy száradt rajta a veszélyes anyag.

Ráadásul a kutyán égési sérüléseket is okozott. Nem volt mit tenni: óvatosan egyesével le kellett vágni a szőrének kemény darabjait, egész a bőréig.

De az isztambuli mentőscsapat nem adta fel, sőt, fél év alatt új otthont is sikerült találni a szerencsétlenül – vagy épp szerencsésen járt ebnek.

„Habár meg tudtuk tisztítani a vegyi anyagtól, az eset mély nyomot hagyott a lelkében” – meséli a mentők egyike. – „A szeme, a testtartása, a viselkedése mind erről árulkodott. Az emberek elárasztották a szeretetükkel, és ez idővel mindent begyógyít. Pascal ma már a hétvégét egy spanyol tengerparton tölti.”

 

Kutyák megmenekülését mindig öröm olvasni:

Több órába telt a kátrányba esett kutyát megtisztítani, de sikerült

A fagyoskodó kóbor kutyára adta kabátját

2016 legmeghatóbb mentései

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Life with dogs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...