Elvitte a rendőrség a Futrinka Egyesület kutyáit

A környéken élőket zavarta a lovardát tavaly év vége óta bérlő szervezet négylábúinak ugatása. A rend helyreállításáért birtokvédelmi eljárást indítottak a lakók, így a rendőrség és az önkormányzat elszállította a Futrinka Egyesület kutyáit a piliscsabai telepről – értesült az InfoRádió

Tegnap már 8 kutyát elvittek. Az egyesület szerint a 18 eb nem volt hangos, mindannyian éjjel zárt épületben aludtak, a köztisztaságot sem veszélyeztették, most mégis hatósági végzés nélkül vitték el őket.

„A lovardával szemben, a domb túloldalán egy lakópark van, amit jóval később építettek, mint amikor a lovarda épült. Az egyik lakóparki lakó birtokvédelmi eljárást indított ellenünk rengeteg valótlan állítással” – számolt be az Inforádiónak Mosó Adrienn, a Futrinka Egyesület elnöke. – „A kutyák ugatnak, mert a kutya ugat. Ám mivel a kutyáink zárt épületben vannak, az tompítja a hangjukat, és nem is ugatnak állandóan. Ezzel szemben a lakóparkban – ahol a kutyákat a kertben tartják – körülbelül negyven kutya van, akik éjjel-nappal csaholnak, ha például valaki elsétál előttük, vagy vadjárás van. Az övéikhez képest a mi kutyáink jóval halkabbak, mert mi hat órakor bezárjuk az ajtót, és nyugalomban alszanak reggelig, így éjszaka például egyáltalán nincs ugatás” – részletezte Adrienn.

Hozzátette: a lakóparkba nem viszik a kutyáikat sétáltatni, mert az önkénteseik, sétáltatóik a lovardán keresztül fel tudnak menni az erdőbe, és ott is csak pórázon sétáltatják a kutyákat, és hulladékgyűjtő zacskó is van náluk.

„Az erről szóló határozatban az áll, hogy a birtokvédelmi eljárásnak helyt adnak, és a Futrinka Egyesületet arra kötelezik – mivel másra nem tudnak kötelezni, mert jogilag rendben vagyunk –, hogy akként tartsuk a kutyákat a menhelyen, hogy az ne zavarja a lakókat. Ezért mi mindent meg is tettünk: zajvédő falat húztunk fel, és kamerákat szereltettünk fel” – közölte Mosó Adrienn.

Hozzátette: ennek ellenére többen megjelentek a hatóságtól és a hivataltól, akik erőszakkal bejöttek a területre és elvitték a kutyákat.

„Emiatt feljelentést tettünk és bírósági eljárást indítottunk az önkormányzat eljárása ellen” – tette hozzá a Futrinka Egyesület elnöke. Azóta a tanyán élő kutyákat sikerült mind elhelyezni, és a jogtalanul elvitt kutyák közül is majdnem mindenki megúszta sérülés nélkül. Őket is elhozták a gyepmesteri telepről, és már biztonságban tölthették az éjszakát.

Az Egyesület tavaly ünnepelte 10. születésnapját, három fajtamentő csoporttal – magyar vizsla, német dog, tacskó -, illetve egy esélytelen, hátrányos helyzetű keverék és fajtatiszta kutyákon segítő ún. Alap tevékenységi csoporttal rendelkezik. Évente összesen kb. 450 kutyának adnak új esélyt.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Inforádió, Futrinka Egyesület

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...