George Clooney 3 befogadott kutyája mellett 9 eb életét segített megmenteni

George Clooney és felesége, Amal a babavárás örömei mellett az állatokról sem feledkeznek meg: a nyilvánosságot elkerülve 10,000 dollárt adományoztak egy állatmentő szervezetnek, hogy segítsenek 9 kutyán, akik egy szaporítónál senyvedtek. A szervezet később maga kérte, hogy nyilvánosságra hozhassák a nagylelkű felajánlást.

„Fogalmunk sem volt, hogyan oldjuk meg a 9 kutya ellátását, akiket egyszerre kellett elhoznunk” – mesélte a Camp Cocker Rescue csapat vezetője, mielőtt megkapták a nagylelkű felajánlást.

A kaliforniai szaporítótól elkobozott kutyák még soha életükben nem voltak állatorvosnál, legtöbbjük teljesen kétségbeesetten kereste az emberekkel a kapcsolatot. Teljes vérvizsgálatra, fültisztításra volt szükségük, a karmaik túlnőttek, sebek borították őket.

A világhírű színész és párja nem használta ki az adakozást, hogy saját népszerűségüket növeljék, ugyanis az adományt nem a nyilvánosság előtt ajánlották fel. A szervezet később kérte az engedélyüket, hogy nyilvánosságra hozhassák, kinek köszönhetik a kutyák új életüket, ezzel ösztönözve mások adakozó kedvét.

Ez ráadásul nem az első eset volt, hogy a házaspár bajba jutott állatokon segített. 2015-ben örökbe fogadtak egy 4 éves basset hound-ot, de Clooney-nak már előtte volt két spánielje, akit szintén adoptált a most megtámogatott szervezettől. És hogy hogyan?

Állítólag 2010-ben a színész annyira beleszeretett Einsteinbe, hogy pulykafasírttal dörzsölte be a cipőjét, mikor az ismerkedésre ment, hogy a spániel biztosan őt válassza. 2013-ban őt követte Louie.


Einstein

George Clooney úgy fogalmaz: „A kutyáimnak szép élete van.” Hála neki, most újabb 9 kutya került biztonságos közegbe, hogy ők is esélyt kapjanak egy szép életre.

 

Ők is ismertek, és tudnak segíteni:

John Stamos sztárokkal és mentett kutyákkal buzdít az örökbefogadásra

Egy magyar újságíró már 3000 állatot fotózott le szabadidejében, hogy új otthonhoz segítse őket

Sir Patrick Stewart ideiglenesen befogadott pit bulljával emel szót a harcoltatás ellen

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: People
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...