Kutyák és gazdák ezrei vonultak fel a Föld sorsát szolgáló tudományok védelmében

A világ minden pontján csatlakoztak a bolygónk sorsát fontosnak tartó gazdák és kutyáik a Föld napján megrendezett „Menet a tudományért” nevű kezdeményezéshez. A tudomány értékes kutatásainak elismerésével igyekeznek tiltakozni a környezeti katasztrófák tervezett és szándékos előidézése ellen.

A szélsőséges időjárási események, mint az aszály, az árvizek és a hurrikánok az állatokat – háziállatainkat is érintik.

A legtöbb résztvevő kutyáját is elhozta magával a megmozdulásra. Amellett, hogy egy nagyszerű közös program volt kedvenceikkel, a kutyák jelenléte nem csak ebben merült ki. A négylábúak részvételével azt is igyekeztek hangsúlyozni az emberek, hogy a globális felmelegedés mindenkire, a bennünket körülvevő állatokra is katasztrofális következményekkel jár.

 „Ez a globális összefogás első közös lépése, hogy megvédje a tudományt, amely hatalmas szerepet játszik egészségünkben, biztonságunkban, gazdaságunkban és a kormányainkban. Úgy gondoljuk, ez az idézet jól összefoglalja a Földön kialakult helyzetünket: A legnagyobb fenyegetés a Földre nézve az, hogy azt hisszük, valaki más fogja majd megmenteni.” – írja az egyik résztvevő.

Az EU-ban régóta küzdenek azért, hogy a tudományos kutatások a Föld megmentésére, és ne az állatokon kísérletezett vegyianyagokra, kozmetikumokra fókuszáljanak, de érdemi változás sokáig nem történt. Már világszerte gyűjtik az állatkísérlet-mentes termékeket és cégeket, és elvileg 2013 óta az EU betiltotta a kozmetikai célú állatkísérleteket használó cégek termékeinek forgalmazását.

Ha 100 százalékosnak vesszük az állatkísérletek felhasználását (ez 11 millió állatot jelent), akkor több mint 60-63 százalék a hadiipari kísérlet, 27 százalék a kozmetikai és nagyjából 9-10 százalék a gyógyszerkísérlet. (Fehérkereszt Állatvédő Liga korábbi adatai alapján)

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Huffingtonpost
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...