Idősek otthona kutyáknak Japánban

Japán társadalma öregszik, ahogy kutyái is. Jelenleg már több regisztrált házikedvenc van az országban – közel 20 millió – mint 15 év alatti gyermek. Így pár éve új szolgáltatás indult be: idősek otthona kutyák számára.

 

 

Míg sokan az altatást választják, mikor kedvencük elér egy bizonyos kort, addig egyre többen fizetnek meg egy speciális otthont, ahol az idős kutyákat megfelelően ellátják.

Ilyen például az első: a „Roken Honpo”, durva fordításban az Idős Kutya Főhadiszállás, ahol 2014 óta 10+ éves kutyákat lát el Mie Kawaguchi és csapata. Mie saját bevallása szerint azért kezdett bele a vállalkozásba, mert szomorúan látta, hogy sok gazda egyre kevésbé tudja ellátni kedvenceit.

Mie csapata szinte minden betegséggel találkozik: csont- és ízületi megbetegedéssel, emésztési zavarokkal, Alzheimer kórral és látásvesztéssel. Az ott dolgozók igyekeznek mindent megtenni, hogy a bentlakó kutyák utolsó napjait megszépítsék, és az orvosi kontroll is napi rendszerességgel zajlik.

Az ellátás költségei a kutya méretétől függnek, egy közepes testalkatú kutya ellátása mintegy 75,000 yen (körülbelül 200,000.- Ft) havonta. A csapat munkája lenyűgöző, de kérdés, hogy hol vannak mindeközben a gazdik.

 

Ezeket is ajánljuk:

A japán légitársaságnál együtt utazhatott gazdi és kutyája

Idős menhelyi kutyust fogadtak örökbe az idősek otthonába

Okosnyakörv színes hangulatjelzővel

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Ibtimes
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...