Saját KB bal
Saját KB jobb

Új menhellyel bővül a NOÉ Állatotthon Alapítvány

A több mint 25 éve működő budapesti NOÉ Állatotthon mellett mostantól Vas megyében, Szergényben is tevékenykedik. Egy közel 100 férőhelyes kutyamenhely és a hozzá tartozó 20 férőhelyes celldömölki karanténtelep működtetésével próbálnak hozzájárulni a térség bajbajutott állatainak megsegítéséhez. 

 

18 éve működik Vas megyében, Szergény településen egy közel 100 kutya befogadására alkalmas kutyamenhely, a Gaby Jacoby menhely. A menhely névadója, Gaby Jacoby osztrák színművésznő, aki Rökk Marika, a világhírű magyar operettprimadonna lánya, és a nyugat-magyarországi kutyák segítőjeként dolgozik. A művésznő és lelkes ausztriai csapata, az Animal Life Wien Alapítvány festői környezetben hozta létre menhelyét, ahol elsősorban a környék rosszul tartott kutyái és a közeli gyepmesteri telepek halálos ítélete elől mentett állatok élhetnek, hatalmas kennelekben, békében, boldogságban, biztonságban.

A menhely közel 2 évtizedes fennállása óta sok száz halálra ítélt állat kapott egy újabb esélyt. Ebbe a küldetésbe csatlakozik most a Noé is be. Mostantól a két csapat közösen folytatja a térség kutyáiért folytatott munkát. Az Animal Life Alapítvány a menhely jövőjének biztosítása érdekében kezdeményezte az állatvédő szervezetek egyesülését, a NOÉ Állatotthon Alapítvány negyed évszázados szakmai tapasztalatával és stabil hátterével segíti a helyi mentési munkát.

A szergényi kutyamenhelyhez tartozik egy Celldömökön található világszínvonalú karanténrészleg is. Ennek köszönhetően a gyepmesteri telepekről érkező oltatlan, ismeretlen előéletű kutyák a legnagyobb biztonságban tölthetik a megmentésük utáni első időszakot. 

Gaby Jacobyt a közös munka zálogaként a NOÉ Állatotthon kuratóriuma beválasztotta az Alapítvány kuratóriumi tagjának is.

A szergényi menhelyen található kutyák mostantól a NOÉ Állatotthon alapítvány honlapján is megtalálhatóak és természetesen Ők is örökbefogadhatók. Őket is a GAZDIRA VÁRÓ KUTYÁK között találjátok, nevük alatt pirossal kiemelve a jelzés: Szergényi telephely. Illetve a szűrési opciók között található választóval szűrni is lehet.

Jelen pillanatban a Szergényben gazdikereső kutyákat megtalálhatod ITT! 

 

Aktualitásaink:

Különleges kutya örökbe fogadható – most hozzá illő egyedi sörrel

Összefogás egy kutyásért

Budapest Bike Maffia – emberek és állatok bringás segítői

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Noé Állatotthon

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...