Saját KB bal
Saját KB jobb

Autista fiú 8 hónapos segítőkutyáját foglalták le a rendőrök

Indy nem csak egyszerű kutya. Autizmussal élő gazdájának jobb keze, érzelmi támogatója, emellett viszont sajnos pit bullnak született. Mivel gazdájával az Egyesült Királyságban élnek, ahol a fajta tiltólistán szerepel, a rendőrök 8 hónaposan lefoglalták Indy-t. Gazdája nem adta fel, visszakapta kutyáját, de ténylegesen szabad már sosem lehet.

Különleges kapcsolat Indy és gazdája között. Az autizmussal élők rokonai, környezete tisztában van vele, milyen pozitív hatást képes elérni egy négylábú a betegséggel küzdő emberek életében. Számos kutatás bizonyítja: a segítő kutyák ezen a téren is megállják a helyüket, kiegyensúlyozottságukkal, egyszerű, tiszta érzelmeikkel nem várt sikereket érhetnek el gazdájuk életében.

Indy nem csak remek társ, de tökéletesen szocializált más kutyákkal szemben is, de a rendőrség az életben lévő fajta törvény (BSL: Breed Specific Legislation: fajta alapú megkülönböztetés, amely alapján megtiltják bizonyos kutyafajták tartását) alapján lefoglalta. Mindezt úgy, hogy Indy mindössze 8 hónapos volt, és a szomszédok szemét szúrta, amiért ugatta a madarakat.


„Tiltsátok a rossz embereket, ne  ajó kutyákat”

Számos kutya jutott már így az altatás sorsára. Leghíresebb közülük Lennox, akinek emlékére egy hatalmas mozgalom jött létre.

Indyért rengeteget küzdött gazdája a bíróságon, így végül visszakaphatta őt, de Indy mostantól kizárólag pórázon és szájkosárban közlekedhet az utcán annak ellenére, hogy egy szakértő megállapította: semmilyen veszélyt nem jelent a közösségre. Gazdája szerint a szájkosár csak ront a fajták megítélésén, hiszen félelmet kelt az emberekben.

A kutya ma már 3 éves, „Indy élete, mint illegális kutya” címmel oldalukon saját nehézségeiket és örömeiket ismerhetitek meg.

Nem ez az első eset: tavaly egy autista kislány kutyáját is elvitték tőle.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...