Vadász lőtt le egy gazdájával sétáló kutyát Budapesten

Újabb tragikus esetről számolt be az Index. Holott korábban már indultak egyeztetések az állatvédők és a vadászok érdekképviselete, a Magyar Vadász Kamara között, még mindig évente több alkalommal számolhatunk be ilyen „tragikus balesetekről”… Reméljük, a szabályozások rendbetételével és az érintett szereplők bevonásával a jövőben teljesen megszűnnek az ilyen esetek.

Lehet, hogy szabályosan tették, de akkor azt kell mindenkibe beleverni, hogy sehol sem szabad póráz nélkül elengedni a kutyát, és szürkülettől napkeltéig csak láthatósági mellényben, az úton lehet sétálni” – fakadt ki a telefonban Michna Sándor. Pénteken a főváros közigazgatási határán belül, a mátyásföldi repülőtér mellett sétált keverék kutyájával. Tizenkét éve járnak arra, kutyaiskola működik a környéken, körülbelül két éve kitettek természetvédelmi terület táblákat is. És magaslesek is vannak ott. De Sándor álmában sem gondolta, hogy egyszer onnan lövik le a kutyáját – írta az Index.

A teljes hír az Index oldalán olvasható tovább.

Az egyeztetések már évekkel ezelőtt elindultak annak érdekében, hogy az ehhez hasonló balesetek elkerülhetővé válljanak, 3 évvel korábban ültek le egy asztalhoz az állatvédők képviselői a vadásztársaság képviselőivel. Tornóczky Anita kérdésére, miszerint megoldható-e az évek óta fennálló probléma, Kovács Gábor, a Vadászkamara főmunkatársa akkor ezt így válaszokta meg:

– Igen, közös nevezőre kell jutnunk. A vadásznak a jogszabályok szerint kell cselekednie, ha kutyát lát az erdőben. Én is fontosnak tartom, hogy akinél fegyver van, körültekintőbb legyen, de kérem a kutyasétáltakókat, legyenek figyelmesebbek, ha elengedik kedvencüket. Azt viszont felháborítónak tartom, hogy vérdíjat tűznek ki a vadászokra – mondta Kovács Gábor 2014 januárjában. 

A mostani ügy kimeneteléről, amint több részletet is megtudunk be fogunk számolni.

Addig is, mindenki ügyeljen arra, hol engedi el kutyáját!


Földvári Attila, a Magyar Vadászkamara kommunikációs munkatársa korábbi cikkünkben azt mondta, „minden, ami nem lakott terület, és nem a törvény által nevesített kivétel, mondjuk temető, tanya vagy repülőtér, az vadászterület”. Itt lehet megnézni például , hogy Pest megyében egy friss javaslat szerint melyik település külterülete melyik vadásztársasághoz tartozhet 2017-től. (forrás: Index.hu)


 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: index.hu
Fotó: w-dog.net
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...