Nem szerepelhetnek többé állatszámok a bukaresti cirkuszban

A fővárosi önkormányzat hétfőn határozott úgy, hogy végleg kitiltja az állatok szerepeltetését a bukaresti Globus cirkuszból, és külföldi állatidomítást igénylő számoknak sem ad helyet többé.

Január 12-én hatalmas tűz ütött ki, ahol a cirkusz nyugdíjba vonult állatai közül 11 elpusztult, köztük két tigris, két vietnami malac, négy macska és három kutya.


A fotó illusztráció

Az állatvédők azonnal aláírásgyűjtésbe kezdtek, amit rövid idő alatt mintegy 60 ezren írtak alá. A bukaresti vezetőség ezek után úgy döntött, ideje az európai irány mögé felsorakozni, és elhagyni azokat a számokat, ahol állatok idomítására van szükség.

Nem csak azért, mert egy-egy trükk betanításához rengeteg erőszak kell, hiszen a vadállatok természetével ellentétes, de a megfelelő életkörnyezetet sem tudják biztosítani az állatoknak, még a kutyáknak sem. A kutyák problémája egyébként sokszor összetetettebb, mint a vadállatoké, hiszen náluk még nehezebb meghúzni azt a határt, mikortól számít kínzásnak az idomítás. Hiszen egyes ebek kimondottan szeretnek bármi áron trükköket tanulni – vagy csak mi képzeljük azt…

A bukaresti önkormányzat egyébként nem csak a cirkuszban, de az egész város területén betiltotta a vadállatokat használó állatidomár show-kat.

 

Itthon is vannak kezdeményezések az állatszámok betiltására

Ti szórakoztok, az állatok szenvednek

Inkább játsszunk kedvencünkkel ilyen trükköket:

Városi akrobaták – a parkour

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: agerpres
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...