Két kutyát is meglőttek a napokban

Egyszerre két helyen is olvasható volt a hír: kutya lőtt sérüléssel. Az egyikük Kamaraerdőnél, a másikuk Vecsésen szerezte a sérülést. Mindketten csodával határos módon túlélték.

Mákoshoz az Állatmentő Sereget riasztották pár napja, akit Kamaraerdő környékén az út szélén találtak meg. Csak a későbbi vizsgálat során derült ki, hogy lövés is érte.

A kutyát pár nappal ezelőtt lelőtték, a golyó áthatolt a testén, és túloldalán a bordái állították meg. Biztosat még nem tudunk, de a röntgen felvételek alapján nem sörétes és nem is légpuska. A golyót beszolgáltatjuk a rendőrség részére. Az információk alapján sajnos még egy állatelhagyás is felmerül, a gazda kiléte is ismert” – olvasható a mentő szervezet közösségi oldalán.

Azóta szerencsére Mákos túlvan a műtéten, és lábadozva várja a nyomozás eredményét és egy új gazdit. A szervezet oldalán olvasható, hogy nem ez az első ilyen eset Kamaraerdőnél: 3 hónapon belül szúrt sebbel is találtak – ráadásul két kutyát is.

Nem sokkal később a Gyömrői Kutyamentsvár Alapítvány oldalára került fel egy hasonlóan járt kutya. A kuvaszt sokan ismerték a környéken, békés ebnek ismerték meg. Ismert volt a gazdája, de a kutya rendszeresen kijárt. Bár sokan szerettek volna segíteni rajta, új otthont keresni neki, a kuvasz olyan félénk volt, hogy nem engedte magát megfogni. Később teljesen átfagyva találtak rá – ráadásul fejlövéssel.

 

A vecsésiek, tudják melyik kutyusról van szó…sokat látták az utcán…egy tanyáról jött ki mindig…nem bántott senkit..csak járta az utcákat…A Hivatal többször felszólította a tulajdonost, hogy tartsa kerítésen belül a kutyát… nem sikerült… és őt nem érdekli…blabla…Egyszer bejelentést kaptunk, hogy egy meglőtt fehér kutyust találtak, de már biztosan nem él, mert a hidegben egy napja feküdt. De egyszer csak bement egy házhoz, a Néni értesített Minket, hogy egy nagy fehér kutya, aki véres, bement Hozzá. Kimentünk a címre, természetesen mi már felismertük a kutyust, azonnal állatorvoshoz vittük. Valaki fejbelőtte” – írja az alapítvány.

Szerencsére a kuvaszt is sikerült megmenteni, ráadásul a Vecsési Polgármesteri Hivatal állta az állatorvosi költségeket, ami igen ritka és példamutató. Természetesen ebben az ügyben is megtörtént a feljelentés. Gyógyulása után a kuvasz is gazdikereső státuszba lép majd. 

 

Vigyázzunk kutyáinkra!

 

Máshol is történt már hasonló felépülés:

Elütötték, majd elaltatták. Mindkettőt túlélte

 

 

 

(kutyabarát.hu).

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...